Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrade za mlade pisce

Prozak za Mariju Katalinić, Na vrh jezika Josipu Čekolju

KULTURPRAKTIK
05.04.2022.
u 11:10

Dodijeljene su nagrade za najbolje mlade pisce do 35 godina

Marija Katalinić i Josip Čekolj autori su najboljih rukopisa na natječaju za pisce do 35 godina koje organizira Udruga Kultipraktik, a dodjeljuje žiri u kojemu su ove godine bili Kruno Lokotar i Marko Pogačar.

Nagradu Prozak dobila je Marija Katalinić, za zbirku satiričnih priča radnog naslova "Kraljevstvo koje to nije". Ova autorica rođena je u Slavonskom Brodu, a živi u Zagrebu. Bila je finalistica nekoliko književnih nagrada, a Gradska knjižnica u Šibeniku dodijelila joj je 2021. godine pohvalu za najbolji neobjavljeni haiku.

Nagradu Na vrh jezika za godinu 2021. dobio je Josip Čekolj za ciklus poezije "Dječak pred žetvu". Rođen u Zaboku 1999. godine, Josip Čekolj studira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pjesme je objavljivao u časopisu Poezija i antologiji "Vrijeme misli". Rukopis "Dječak pred žetvu" pohvaljen mu je na Goranovu proljeću ove godine.

Dobitnici su osim pobjedničkog prstena i diplome dobili i vrijednu priliku za objavljivanje svojih djela u nakladi Jesenski&Turk. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije