Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstava

Prometna nesreća spaja sudbine junaka u predstavi Franke Perković

PXL_120511_2181.1
PIXSELL
14.05.2012.
u 14:20

Predstavom odigranom u Kolažu dominirala je sjajna Hrvojka Begović u ulozi konobarice

U zagrebačkim kafićima počela je igrati predstava “Nebo je sivo i vidi se ispušni dimnjak nekog tvorničkog postrojenja”, koju je prema ideji studenata s Akademije dramskih umjetnosti uobličila jaka mlada dramatičarka Vedrana Klepica. Predstavu je režirala Franka Perković, koja je samo nekoliko dana nakon premijere u Zagrebačkom kazalištu mladih postavila i Klepičin tekst “Tragična smrt ekonomskog analitičara”, a njihove suradnje sjećamo se i s festivala Nu:Write, na kojem su uspješno predstavile “To Fuck Because We Want To”.

Sjajna Hrvojka Begović

U “Nebo je sivo i vidi se ispušni dimnjak nekog tvorničkog postrojenja” četiri lika čije sudbine spaja jedna prometna nesreća susreću se u kafiću u koji svakodnevno zalaze. Predstavom odigranom u Kolažu dominirala je sjajna Hrvojka Begović u ulozi konobarice. Ona je bila i jedini svjedok nesreće u kojoj je poginuo otac jednog od gostiju, kojeg pomalo nesigurno tumači Romano Nikolić.

Nesigurnost i čežnja

Vrlo je dobar i Dado Ćosić u ulozi gosta bez novčanika, seksualno fiksiranog mladića u čijoj se obitelji dogodila tragedija, dok ulogu bivše ljubavnice njegova oca tumači dobra, ali samozatajna Milica Manojlović.

Dinamika nesigurnosti i čežnje koja se razvija među likovima Klepici služi za plasiranje sjajnih crnohumornih zapažanja o trenutku u kojem živimo, od cenzure interneta do zapadnih stereotipa ženske ljepote, s lakoćom tvoreći karakteristično opor društveni komentar. Iduća izvedba ove predstave održat će se 18. svibnja u Cafeu u dvorištu te 22. svibnja u Močvari.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije