Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova simbola Rima

Proizvođač cipela uložio čak 25 milijuna eura za spas Koloseja

'coloseum_nnn_kul_230111'
''
23.01.2011.
u 17:26

"Obećavam da preko Koloseja nećemo razvući golemu cipelu", rekao je Diego Della Valle

"Obećavam da preko Koloseja nećemo razvući golemu cipelu", rekao je Diego Della Valle, direktor brenda luksuznih cipela Tod's, koji je odvojio čak 25 milijuna eura kako bi spasio rimski Kolosej.

Kolosej, jedan od kulturnih i povijesnih simbola rima, u sve je lošijem stanju zbog smanjena financiranja. Piero Meogrossi, arhitekt koji nadzire obnovu Koloseja, istaknuo je da su za to od države dobivali 500.000 eura godišnje, desetinu realno potrebnog novca.

"Ovo je kraj noćne more", ocijenio je zahvalni gradonačelnik Rima Gianni Alemanno, već mjesecima zabrinut zbog propadanja Koloseja, čiji su odlomljeni dijelovi čak padali po okolnom tlu!

Kako su upravo arheologija i obnova spomeničke baštine sektori kojima je naše Ministarstvo kulture u 2011. najviše smanjilo podršku, možda ćemo i mi uskoro vapiti za jednim Tod'som.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije