Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf Profila

Profilovi autori osvojili čak četiri važna Kiklopana sajmu u Puli

Profilova Maja Hrgović najbolja debitantica
saša miljević/pixell
12.12.2010.
u 14:54

Čak četiri Kiklopa na 16. sajmu knjige i autora u Puli osvojili su autori zagrebačke izdavačke kuće Profil. To su Ivana Simić Bodrožić, Maja Hrgović, Viktor Žmegač i Ivica Prtenjača-

Šesnaesti sajam knjiga i autora dogurao je do sedmog Kiklopa. Skulptura Josipa Diminića za životno djelo, koja je pripala neumornom izdavaču i publicistu Slavku Goldsteinu, i dalje je kiklopska, teška 6,2 kilograma. Godišnji Kiklopi i dalje su na recesijskoj dijeti, teški kilogram.

 

Trijumf Glamuzine

 

I premda su Kiklopi važni autorima, zbog njih se najviše živciraju izdavači. Ove godine najzadovoljniji mogu biti u Profilu, čiji su autori osvojili četiri nagrade, dok su autori Mozaika knjiga osvojili dvije. Tako Profil ima najbolju proznu, pjesničku, esejističku i debitantsku knjigu, što je zapravo totalni trijumf njihova glavnog urednika Drage Glamuzine! Nagrade su dobili Ivana Simić Bodrožić za “Hotel Zagorje”, Ivica Prtenjača za “Okrutnost”, Viktor Žmegač za “SMS eseje” i Maja Hrgović za “Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo”.

 

Mozaik knjiga izborila se za Kiklope za knjigu godine za djecu i mladež (Sanja Pilić za “Hoću biti posebnaaaa!”) i slikovnicu godine (Grigor Vitez i Tomislav Torjanac za “Kako živi Antuntun”). Urednik godine je Krunoslav Jajetić iz Šarenog dućana, a publicist Ivo Žanić s knjigom “Kako bi trebali govoriti hrvatski magarci...”.

 

Godina kratkih naslova

 

Fraktura se morala zadovoljiti Kiklopom za Larssonovu “Djevojku koja se igrala vatrom”, Mirko Tomasović dobio je prijevodnog Kiklopa za “Oslobođeni Jeruzalem” T. Tassa, dok je leksikografskog dobila Nives Opačić za “Reci mi to kratko i jasno: hrvatski za normalne ljude”. Za znanstvenu knjigu godine Kiklopa je dobio Puljanin Igor Duda za “Pronađeno blagostanje: svakodnevni život i potrošačka kultura u Hrvatskoj...”. Bila je to doista godina “kratkih i jasnih” naslova...

Ključne riječi

Komentara 1

OO
onako_ovlaš
23:26 12.12.2010.

Jučer je isti novinar objavio izvještaj o dodjeli ovogodišnjih Kiklopa,danas pak imamo novi koji je isti,mada su oba niske žurnalističke vrsnoće,u kojemu je totalni naglasak na Profilu.Zanimljivo! Valjda su protestirali iz Profila.Interes-antno??!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije