Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U HNK-u

Pretpremijerno prikazan "Naš sveti Jeronim", dokumentarni film HRT-a

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
1/7
30.09.2023.
u 14:20

Scenaristica Antonia Hrvatin Roth zahvalila je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju filma

Dokumentarni film Hrvatske radiotelevizije (HRT) "Naš sveti Jeronim", autorice Antonie Hrvatin Roth, nastao na inicijativu Splitsko- dalmatinske županije, pretpremijerno je prikazan u petak navečer u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Film je sniman u Splitu, Solinu, Jeruzalemu, Rimu i drugim lokacijama vezanim uz život i rad svetoga Jeronima.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban zahvalio je ekipi Hrvatske radiotelevizije koja je, kako je rekao, prikazala ono što mnogi ne znaju o svetom Jeronimu.

"Kroz ovaj film mnoge stvari o svetom Jeronimu prikazane su našim građanima. Interesantno je vidjeti život jednoga čovjeka koji u sebi ima ono što gotovo svaki Dalmatinac danas ima - temperamentnu narav kada u sebi osjetiš da si u pravu u svojim stavovima", rekao je Boban. 

POVEZANI ČLANCI:

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo Frankopan-Velić rekao je da se kroz film priča se o istini, pravednosti, dobroti i ljepoti. Zahvalio je svima na toj inicijativi i drugima koji se trude da "sveti Jeronim zaživi u našim srcima".

Glazbu za film skladao je splitski skladatelj Tomislav Mrduljaš. "Sveti Jere zaštitnik je svakog Dalmatinca", rekao je i zahvalio autorici koja ga je, kaže, obvezala kad je rekla da je glazba jednako važna kao i slika.

Scenaristica Antonia Hrvatin Roth zahvalila je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju filma. "Želim istaknuti moje kolege s HRT-a koji su strpljivo sa mnom hodali stopama svetoga Jeronima gotovo 30 dana. Svaki film je timski rad", dodala je. 

VIDEO Anđa Marić otkrila da je ponovno zaljubljena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije