Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na tragu događaja

Premijera Kamenja u Maloj sceni

Marko Hergešić i Filip Lozić
arhiva VL
09.02.2011.
u 12:12

Predstava je za djecu stariju od deset godina, a priča je to o dva dječaka od 13 i 15 godina, koji bacajući kamenje s nadvožnjaka na jureće automobile prouzroče nesreću i smrt vozača

U nedjelju i ponedjeljak, 13. i 14. veljače, premijerno će biti izvedena već druga predstava ove godine u kazalištu Mala scena – "Kamenje“. Nastala je prema istinitom događaju iz 1994. godine, a dramu je po tekstu Toma Lycosa i Stefe Nantsoua režirao Ivica Šimić.

"Kamenje“ je predstava za djecu stariju od deset godina, a priča je to o dva  dječaka od 13 i 15 godina, koji bacajući kamenje s nadvožnjaka na jureće automobile prouzroče nesreću i smrt vozača. U sudskom procesu postavlja se pitanje krivnje i kazne, ali i odgovornosti za takav nesretan događaj. Jesu li dječaci krivi ili nisu i, ako jesu, kako ih kazniti? Tko je odgovoran za mladenačko nasilničko ponašanje i nesreće koje prate takvo ponašanje?

Tekst je prevela Maja Oršić Magdić, scenografiju osmislila Dinka Jeričević, kostime Hana Letica, originalnu glazbu za predstavu skladali su Ivanka Mazurkijević i Stanislav Kovačić, a producentica je Vitomira Lončar. U predstavi glume dva mlada glumca odabrana na audiciji koji su još uvijek studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu: Marko Hergešić i Filip Lozić.

 Svečane će se izvedbe održati u kazalištu Mala scena 13. i 14. veljače u 20 sati, a prve reprize moguće je vidjeti 19. i 26. veljače u 20 sati.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije