Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za klince

Predstava za djecu "Priča o vodi" premijerno u Maloj sceni

Priča o vodi
Mala scena
30.10.2011.
u 12:10

Predstava autorima i izvođačima voda predstavlja neiscrpan izvor mašte, igre i zabave; kroz kazališnu igru istražuju i upoznaju sve njezine aspekte ulazeći u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri

Svečana premijera predstave za djecu "Priča o vodi" održat će se Kazalište Mala scena u četvrtak 3. studenog u 17 te u 18.30 sati. Predstava je za djecu stariju od godine i pol, a autori su bračni par Jelena Vukmirica i Marko Makovčić, ujedno i glavni glumci. Napravili su predstavu o vodi kao elementu koji pokreće i daje život. Redateljica Jelena Vukmirica o predstavi kaže: „Voda teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, omogućuje život svim živim bićima - voda nadahnjuje!“

Predstava "Priča o vodi" inspirirana je karakterom vode i mogućnostima koje ona pruža za igru. Autorima i izvođačima voda predstavlja neiscrpan izvor mašte, igre i zabave; kroz kazališnu igru istražuju i upoznaju sve njezine aspekte ulazeći u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri.

Jelena i Marko, koji (u alternaciji) u predstavi i igraju, uživljavaju se u dječju perspektivu nadahnuti igrom vlastita djeteta, njegovom neizmjernom radošću i oduševljenjem nečim naizgled tako jednostavnim kao što je - sićušna kapljica vode. Kostime za predstavu osmislila je Hana Letica, scenografiju Petra Held, svjetlo je oblikovanja Željka Šaravanja, likovno oblikovanje osmislio je Damjan Uzelac, a fotografkinja je Ana Šesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije