Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba Petre Grozaj

Prazna lica ljepotica i mračan šarm glamura

Petra Grozaj
20.11.2022.
u 11:20

U Galeriji Likovnog centra grada Zagreba otvorena je izložba "Shining"

Izložba ''Shining'' Petre Grozaj otvorena je u Galeriji Likovnog centra grada Zagreba.

U pitanju je robusna jednostavnost likova, mistična privlačnost ljubičaste i indigo boje i zagonetna, prazna lica ljepotica iz medija – sve to čini neobičan i mračan šarm slika Petre Grozaj. Autorica godinama na platnima spaja ikonografiju glamura s grubo oblikovanim figurama koje djeluju poput lutaka.

"A te smo lutke svi mi. Identiteti i uloge koje preuzimamo u svojim životima jednako su nestvarni kao i uloge koje preuzimaju glumci na pozornici ili na filmskom platnu. To su projekcije ličnosti u spektaklima vlastitih života. Petra Grozaj, čini se, želi tim spektaklima dati glamurozan sjaj. Ona postiže distancu, hladnoću i suzdržanost klasicističke drame ili nekog filma Kubricka ili Lyncha", smatra kustos Feđa Gavrilović. Izložba je otvorena do 27. studenoga. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije