Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi album L.H.D.

Povratak zvuka koji nam je nedostajao otkad su se raspali Bambi Molestersi

25.05.2022.
u 12:42

Prvi album trija iz Siska "Off the Grid" premijerno će biti predstavljen u petak 27. svibnja u Pogonu jedinstvo

Kod nas djeluje 3LHD – studio za arhitekturu i urbanizam, ali postoji i L.H.D., trio za glazbenu arhitekturu iz Siska, koji čine članovi nekadašnjih The Bambi Molestersa, basistica Lada Furlan, gitarist Dinko Tomljanović i bubnjar Hrvoje Zaborac. Upravo su objavili prvi album “Off the Grid” (Dirty Old Label) i premijernom svirkom predstavljaju ga u petak 27. svibnja u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo i šatoru CirkoBalkana u dvorištu Močvare.

Nakon prvog singla s kraja 2019. i pjesama “Boiling Water, Dreamy Girl’” i “This Caramel Should Cover The Earth” – koje su, podsjetimo, bile objavljene na pravom vinilnom singlu, što je kod nas jedinstveno iskustvo – cijeli album snimljen tijekom pandemije povratak je zvuka koji nam je nedostajao otkad su se The Bambi Molestersi rasformirali 2018. Deset pjesama albuma “Off the Grid”, uključujući i dvije sa spomenutog singla s dvostrukom A-stranom, prava su A-strana domaće alternativne glazbe koju je upravo ova trojka kao dio The Bambi Molestersa promovirala na domaćoj i svjetskoj sceni dvijetisućitih.

Sviračka preciznost trija L.H.D. poznata je odavno i nastavlja se sigurno na albumu “Off the Grid”, na kojem se Lada Furlan prihvatila i ksilofona, Rhodes i Hammond klavijatura, dodajući različite zvukove tipičnoj surferskoj “vožnji” benda koji u deset instrumentala pokazuje temeljito poznavanje glazbe kakvu odavno svira. Dinko Tomljanović na lap steelu u “Black Musk” pokazuje kamo bi se mogao razvijati zvuk L.H.D.-a, dok je sjajna završna tema “This Caramel Should Cpver The Earth” s klavirskim uvodom njihova prva balada, a oba naslova maestralno završavaju album. Koproducent albuma Sven Pavlović odsvirao je dodatne akustične gitare, Moog sintesajzer i još neke instrumente, dok se kao gosti na gitarama pojavljuju Arimati Jutila i Nacho Rompantodo, proširujući osnovni zvuk benda taman toliko da ostanu prepoznatljivi, a drukčiji nego što su bili prije.

Redatelj autorskog videospota “Tzar of Premantura” akademski je slikar Marko Tadić, a i dizajn omotnice albuma Darka Kujundžića pokazuje svijest L.H.D.-a o važnosti vizualne prezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije