Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVA

Povici "bravo" za dramu mladog Ivora Martinića

MARTINIC
(Arhiva vl)
05.03.2010.
u 16:46

U Beogradu su "Dramu o Mirjani" postavili inzistirajući na humoru, dok je ljubljanska verzija diskretnija, rekao nam je njezin autor Ivor Martinić.

Isprepletenost međugeneracijskih odnosa majke, kćeri, bake i slučajnih osoba ispričana kroz »Dramu o Mirjani i ovima oko nje« Ivora Martinića (26), kako je prikazana preksinoć u režiji i scenografiji Dušana Jovanovića na velikoj sceni Mestnog gledališča ljubljanskog, svojom je prvom slikom zaokupila punu pozornost zahtjevne premijerne publike. Oduševljenje je publika izrazila dugotrajnim pljeskom, a kad je na pozornicu izišao autor, pljesak su popratili uzvici »bravo, bravo«.

Kazališna kritičarka Radio Slovenije Staša Grahek drži da je to zanimljivo kazališno djelo, drama bez drame, na prvi pogled puna običnog, ali ipak neobična. Neuobičajeno je i to što su u središtu drame žene, muškarci su sporedni, gotovo nevažni, kaže Grahek i ističe autorovu izvornost građenja dijaloških situacija te Jovanovićevu režiju koja je Martinićevu minimalizmu dala pravu interpretaciju. Premda je prije desetak dana bio i na beogradskoj premijeri svoje drame, Martinić ne skriva zadovoljstvo viđenim na ljubljanskoj sceni.

– U Beogradu su izvedbi pristupili s nešto većim naglašavanjem humora, a ljubljanska se predstava doima decentnije – kazao nam je Martinić najavljujući mogućnost da djelo vidi i zagrebačka publika.

Jovanović je Martinića i Dramu o Mirjani "otkrio" u Wiesbadenu i tekst odmah preporučio direktorici i umjetničkoj voditeljici MGL-a Barbari Hieng Samobor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije