Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virtualan posjet

Posjetite virtualne izložbe Hrvatskog povijesnog muzeja

06.04.2020.
u 12:34

Na stranicama muzeja mogu se pogledati dovršene ali i izložbe koje je prekinula pandemija

Unatoč oštećenjima izazvanima potresom te zatvorenosti zbog mjera protiv pandemije, Hrvatski povijesni muzej nastavlja raditi. Na svojoj internetskoj stranici stranicama muzeja možete virtualno obići ranije izložbe koje je priredio ovaj muzej smješten u Zagrebu kao i onu koju je pandemija prekinula, a to je Ako tebe zaboravim… posvećena Holokaustu i progonu drugih naroda na tlu nekadašnje NDH. Svaka je izložba opisana tekstualno a popraćena serijom fotografija koje su takve kvalitete da ih može zamijeniti jedino ono što u ovom trenutku nije moguće, a to je osobni odlazak u muzej. Prenosimo i obavijest Hrvatskog povijesnog muzeja o projektu virtualnih izložbi:

Želimo vas obavijestiti kako nas, s obzirom na aktivne mjere predostrožnosti tijekom trajanja epidemije koronavirusa i posljedice nedavnog potresa u Zagrebu, možete posjetiti virtualno i pratiti na FB 0-24 h, jer - IAKO VI NE MOŽETE DO NAS, MI MOŽEMO DO VAS! Pozivamo vas da istražite naše online sadržaje i podsjetite se prijašnjih izložbi (održanih u prostoru Muzeja i širom Hrvatske), te bacite oko na naše virtualne izložbe – poput „Sjećanja na 20. stoljeće“, „Borbe za pravicu“ i dr.

Osim toga, na muzejskoj mrežnoj stranici pravovremeno ćemo vas informirati o najnovijim događajima i informacijama vezanima uz Muzej, a dostupna vam je i posebna mrežna stranica nastala povodom obilježavanja 100-te obljetnice od početka, i završetka, Prvog svjetskog rata „Bez ruma nema šturma!“, gdje možete pronaći zapise iz ratnog dnevnika Stjepana Kolandera, nastale tijekom Prvog svjetskog rata - bez cenzure! No, uz sve navedeno, posebno vas pozivamo da istražite zanimljive sadržaje na muzejskim mrežnim stranicama i društvenim mrežama – jer na njima za vas svakodnevno pripremamo i objavljujemo zanimljivosti iz prošlosti, informacije vezane uz muzejske predmete i obljetnice, a pripremamo vam i zanimljive edukativne sadržaje, koje možete rješavati sami ili sa svojim najmilijima.

Između ostaloga, ovdje možete pronaći virtualne šetnje našim dosadašnjim izložbama, pratiti zanimljive objave i uključiti se u edukativne igre i dnevne izazove – poput kvizova, slaganja memory-ja i puzzli, foto-igre Muzejskog makeovera i sl. Na taj način, opet je #HISMUSkodvas i pripremio vam je zanimljiv način kako prikratiti vrijeme provedeno u kući. Jer, ponavljamo, MOŽDA NE MOŽETE DO NAS, ALI MOŽETE NAS POSJETITI I ZAIGRATI S NAMA ONLINE! Pratite nas, priključite nam se, zabavite se i – zapamtite #ostanidoma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije