Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Valamar festival

Poreč u znaku jazza: Glavna zvijezda slavni Buster Williams

Buster Williams
Valamarjazz.com
29.06.2013.
u 08:48

Svim ljubiteljima jazza ime Bustera Williamsa dobro je poznato jer je svojim radom, odnosno prisutnošću na sceni dužom od pola stoljeća ostavio dubok trag u povijesti glazbe.

Sinoć su na otočiću Svetog Nikole kraj poreča, u sklopu četvrtog Valamar Jazz festivala održana dva vrhunska koncerta. Mnogobrojnoj publici prvo su se predstavili Marcin Wasilewski Trio - jedan od najpoznatijih europskih jazz tria koji su gotovo dva sata svirali između ostalog i obrade skladbi Johanna Sebastiana Bacha. Međutim, njihova sjajna svirka bila je tek uvod u poslasticu večeri - nastup Bustera Williamsa i njegovog Something More kvarteta.

Svim ljubiteljima jazza ime Bustera Williamsa dobro je poznato jer je svojim radom, odnosno prisutnošću na sceni dužom od pola stoljeća ostavio dubok trag u povijesti glazbe. U svojoj je dugogodišnjoj karijeri surađivao s mnogim velikanima jazze, a sinoć je uz saksofonista Marka Grossa, pijanista Erica Reeda i bubnjaricu Cindy Blackman Santanu okupljene zabavljao svojim varijacijama do iza ponoći.

I četvri Valamar jazz festival pokazao je da je Hrvatska postala važna destinacija na mapi poznatih glazbenika, ali i činjenicu da postoji mnogo štovatelja jazz glazbe u Lijepoj Našoj. Organizatori su se pobrinuli i za iznenađenje večeri, kada su sve uzvanike, nakon koncerata brodićem odvezli na After Party i druženje s gore spomenutim glazbenim genijima. (ms)

>> Jazz iz gitara hamburških Sinta, nasljednika Djanga Reinhardta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije