Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže ostavke
Povratak na članak

Pobuna nezavisnih umjetnika: Novi zakon ugrožava nam golu egzistenciju!

Osim u Ministarstvu kulture, odgovornost traže i među predstavnicima strukovnih organizacija

Komentari 13

PR
prokurator
17:41 14.03.2020.

možda još dodatno na članak: davanja za umjetnike su već smanjivana zadnjih 20 godina. sada imaju doprinose kao radnik na minimalcu, i to će se vjerojatno ukinuti. nije pitanje dal umjetnici mogu i bez toga, pitanje je dal jedno društvo može bez umjetnika.

VL
AU
autoritet
23:46 06.03.2020.

Ima li kraja sebičnosti ovih ljudi? Dakle oni nisu sposobni ili im se jednostavno ne da raditi i zaraditi za život - pa zahtijevaju da im doprinose i stanarine plaćaju blagajnice u supermarketima. Niti imate talenta, niti imate ljudskosti.

VL
SZ
slaven.zadravec
11:27 06.03.2020.

Zanimljiv paradoks: svi se slažu da je umjetničko stvaralaštvo vitalan i vrijedan dio ljudske egzistencije dok je suprotnost rat i siromaštvo (svake vrste) koje on donosi - unatoč tome mnoga društva uzvisuju i nagrađuju ljude koji sudjeluju u ratovima dok obeshrabruju one koji se bave umjetnošću. Mi u tome nikako nismo jedini, ali smo jedan od ekstremnijih primjera.

VL
Avatar rubinet
rubinet
16:25 08.03.2020.

Umjetnici ne bi plaćali obveze,poput svih ostalih , ali ostavili bi prava. Zaradite,gospodo, zaradite . Ako vrijedite . Ako niste dobri tad promijenite zanimanje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.