Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Po prvi put u Lisinskom održan SATIRIČNO-POETSKI SHOW “BEZ DLAKE NA JEZIKU” mlade umjetnice Ene Rajić

Ena Rajić
Foto: Kristina Horvat
1/6
09.10.2023.
u 11:10

Ovoga vikenda je u rasprodanoj maloj dvorani “Lisinski” održan satirično-poetski show "Bez dlake na jeziku" mlade umjetnice Ene Rajić.

Nakon mjeseci čekanja, u klavirskoj pratnji pijanista Zvonimira Glibušića, ova talentirana umjetnica se kroz sat i pol, s jedinstvenim satiričnim izričajem i britkim humorom dotaknula brojnih tema. Neke od njih doticale su se korupcije, mobinga, partnerskih odnosa, kulture otkazivanja, ali i čovjekova utjecaja na prirodu te onog vječnog pitanja o smislu života.

Ena je publiku provela kroz čitav spektar emocija, pa se tako plakalo, smijalo i ježilo od glave do pete. Riječi pohvale i oduševljenja ne prestaju stizati na Enine društvene mreže, a tu su i neki od komentara publike.

Foto: Kristina Horvat

Ana Radišić svoje je iskustvo showa komentirala na svom Instagram profilu napisavši: “Nasmijala nas je do suza, dirnula gdje smo smo svi natanji. Svoja, iskrena, duhovita, sarkastična, na trenutke cinična, emotivna… U slalomu tema svih spektara.

Pametno, duhovito, emotivno. Obvezno pogledati,” objavila je na svom Instagram storyju Antonija Blaće koja je došla podržati mladu umjetnicu.

Vlastito oduševljenje showom nije krila ni pjevačica Mia Dimšić: “Rollercoaster emocija uz ovih dvoje večeras u Lisinskom. Ena i Zvonimir, ponosni smo!

Umjetnica koju valja čuti, a njezin nastup doživjeti. Emocija nije falilo - bilo je i smijeha, ali i suza. “Na krilima kulture” - Lea Mikuličić

Foto: Kristina Horvat

Ostali komentari publike:

Kakav je ovo spektakl bio! Toliko moćno, duhovito, emotivno, snažno, mudro… Teško za opisati i svakako se treba doživjeti!” napisala je jedna od sudionica.

Rasplakala me, nasmijala, zamislila - izvedba koju ću pamtiti dok me ne savije kičma.

Žena turbina spoken word scene!

Show je bio rasprodan čak mjesec dana prije samog nastupa i danima se tražila karta više.

Ena je otišla korak dalje pa je svakoga u publici na sjedalu dočekao sponzorski poklončić u paketu s citat-stihovima njenih pjesama kao podsjetnik na nezaboravnu listopadsku večer. Iznenađenje večeri je bila i Enina knjiga koju je na poklon, slučajnim odabirom, dobila B.B. na svojoj stolici.

Poslije showa publika se preselila u foaje gdje se mogla osvježiti uz vino i vodu koje su omogućili sponzori Jamnica/Jana i Vinarija TRS. U dugačkom redu čekalo se na čašicu razgovora i fotografiranje s Enom, a potpisivala je i svoju zbirku poezije “Razmrljane boje nevremena”.

Foto: Kristina Horvat

O Eni Rajić:

Ena Rajić je spoken word pjesnikinja i satiričarka. Za nju kažu da “sa šlagom servira sve istine današnjice” i da ima “britak jezik poput skalpela kojim secira našu društvenu stvarnost”. U posljednjih 5 godina Ena je producirala 50-ak autorskih spoken word poetry videofilmova te održala desetke domaćih i međunarodnih nastupa. Od značajnih nastupa ističu se nastup u UN-u na temu “Building Trust in Post-War Communities”, TEDx govor “Kako ostati nesretan do kraja života?" te nedavna izvedba satirično-poetskog showa “Bez dlake na jeziku” u maloj dvorani Lisinskog. Autorica je zbirke poezije “Razmrljane boje nevremena”.

O spoken word poeziji

Spoken word poezija ili govorna poezija je žanr poezije koju pjesnik piše s ciljem izvođenja pred publikom. Autor pjesme ujedno je i performer te uglavnom aktivno progovara o temama društvene i psihološke prirode. Svaka je spoken word izvedba jedinstvena, pjesme su nerijetko refleksivne i pune igara riječima, a performans sjajnog pjesnika obično izaziva snažnu emociju kod publike.

Satirično-poetski show umjetnice i autorice Ene Rajić pod nazivom “Bez dlake na jeziku” ekskluzivna je umjetnička forma koja predstavlja jedinstven kulturni izričaj rijedak u Hrvatskoj, ali i u regiji.

Sponzori: Skilled Labor, Finax, Converse, Jamnica/Jana, Ortolook i Vinarija TRS, a za Enine pletenice je bila zaslužna Ines Beranek iz frizerskog salona “Scissors & Tweezers”

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije