Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suvremeni ples

Plesno kazalište Tilla Frühwalda sljedećeg vikenda u Varaždinu

suvremeni ples
arhiva VL
12.03.2012.
u 14:36

Polaznici radionice upoznat će se s osnovama nekih od najvažnijih glumačkih tehnika (Čehov, Stanislavski) te naučiti primijeniti ih na individualnom kreiranju likova i karaktera. Till će pokazati kako ovladati scenskim govorom i pokretom

U Varaždinu se i ove godine, četvrti put, održava festival suvremenog plesa. Umjetnička organizacija VRUM organizira Dane suvremenog plesa Perform-D-ance od 14. do 17. lipnja. Tijekom četiri dana Varaždin će pohoditi renomirana umjetnička imena iz svih krajeva svijeta. Dojmljive predstave zadovoljit će najkritičnije zaljubljenike u suvremeni ples, ali i očarati one kojima je ova grana plesne umjetnosti nedovoljno poznata. Jedinstveni urbani doživljaj Perform-D-ance ponovo pruža atraktivnom produkcijom, ali ovaj put svojim inovacijama donosi mnoštvo iznenađenja Varaždincima i gostima. Kreirat će privremene plesne zone po ulicama i trgovima stare jezgre Varaždina, a otvorit će se i neki novi prostori koji dosad nisu bili namijenjeni kulturnim sadržajima.

Kako publiku Perform-D-ance ne bi uhvatio nespremnu, organizatori su pripremili i nekoliko programa koji će u iduća tri mjeseca utabati put festivalu. Već ovog petka 16. ožujka u varaždinskom kazalištu održat će se trodnevna plesno-kazališna radionica pod vodstvom Tilla Frühwalda, nagrađivanog njemačkog glumca. Till je član VRUM-a; izvođač, asistent koreografa, savjetnik za scenski govor i glumu te tehnički voditelj projekata. Prije dvije godine žiri kazališnih kritičara proglasio ga je jednim od najboljih mladih glumaca u Njemačkoj. U njegovu "Plesnom kazalištu“ polaznici radionice upoznat će se s osnovama nekih od najvažnijih glumačkih tehnika (Čehov, Stanislavski) te naučiti primijeniti ih na individualnom kreiranju likova i karaktera. Till će pokazati kako ovladati scenskim govorom i pokretom, ali i pripremu za potencijalnu javnu prezentaciju rada. "Plesno kazalište“ idealna je radionica za mlade koji se bave ili se žele baviti bilo plesom bilo glumom.

Prijave za radionicu, čija je cijena 100 kuna, možete poslati na perform.d.ance.vz@gmail.com, a više informacija nalazi se na Facebook-stranici Dana suvremenog plesa Varaždin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije