Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U hotelskoj sobi

Obdukcija pokazala: Chris Cornell se objesio

Chris Cornell
Foto: CHRIS PIZZELLO/REUTERS/PIXSELL
19.05.2017.
u 08:09

Pedesetdvogodišnji Cornell pronađen je mrtav u hotelskoj kupaonici u Detroitu u srijedu navečer poslije koncerta koji je održao sa svojim grunge bandom.

Pjevač Soundgardena Chris Cornell počinio je samoubojstvo vješanjem, priopćeno je iz odjela za sudsku medicinu okruga Wayne. Pedesetdvogodišnji Cornell pronađen je mrtav u hotelskoj kupaonici u Detroitu u srijedu navečer poslije koncerta koji je održao sa svojim grunge bandom.

"Utvrđeno je da je počinio samoubojstvo vješanjem. Izvješće s obdukcije još nije u potpunosti dovršeno", stoji u priopćenju odjela za sudsku medicinu nakon prvoga obdukcijskog nalaza.

Cornellov izdavač Brian Bumbery prije je rekao da je pjevačeva smrt bila "iznenadna i neočekivana".

Glasnogovornik detroitske policije Dan Donakowski rekao je da je policiju u hotel u kojemu je odsjeo Cornell oko ponoći pozvao glazbenikov prijatelj koji ga je pronašao kako "leži u kupanici i ne daje znakove života".

Cornell, pjevač Soundgardena i Audioslavea, u srijedu je na Tweeteru napisao: "#Detroit napokon ponovno u gradu Rocka!!!! @soundgarden".

"Najviše se veselim - jer sam stalno na turneji, posebno posljednjih nekoliko godina - druženju. To nam je nedostajalo kad nismo bili dio benda", napisao je Cornell u utorak na Facebooku. Bend je bio na turneji po SAD-u.

Soundgarden je bio jedan od vodećih grunge bendova osamdesetih i devedesetih. Objavili su albume poput "Badmotorfinger" i "Superunknown" za koji su nagrađeni Grammyjem, što je grupi donijelo uspjeh na mainstream glazbenoj sceni.

Cornell je u intervjuima otvoreno govorio o svoji problemima s drogom u tinejdžerskoj dobi, a poslije i s alkoholom. Ali je 2007. rekao da ne pije otkako je 2002. bio na odvikavanju. Govorio je i o razdobljima u kojima je patio od depresije i agorafobije.

Gitarist Led Zeppelina Jimmy Page u četvrtak je na Twitteru za Cornela napisao: "Nevjerojatno talentiran, nevjerojatno mlad, nevjerojatno će nam nedostajati".

Pjevač Kissa Paul Stanley napisao je u tweetu da je "šokiran viješću o smrti Chris Cornella", dok je Joe Perry iz Aerosmitha njegovu smrt nazvao "tužnim gubitkom velikoga svjetskog talenta".

Bend Soundgarden raspao se 1997. godine, a Cornell se 2001. pridružio članovima grupe Rage Against The Machine i osnovao Audioslave, koji se proslavio istoimenim albumom.

Soundgarden se ponovno okupio 2010. godine, a u travnju ove godine krenuo na turneju po SAD-u.

Cornell je ostvario i značajnu samostalnu karijeru kao pjevač, gitarist, skladatelj i tekstopisac, a tri je desetljeća radio i s brojnim drugim glazbenicima. U travnju prošle godine nastupio je u Lisinskom u sklopu svoje samostalne turneje. 

Komentara 1

RI
ribar110
09:37 19.05.2017.

Depresija,tesko je biti slavan.Steta jer jos je puno mogao dati ovako ostaje praznina za jednim periodom rocka koji je naglo dosao a jos prije nestao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije