Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Golan u Zagrebu

Pijanisti i pjesnici uz saksofoniste svirali za školu Lauder-Hugo Kon

danijel detoni i itamar golan u hgz-u
željko hladika/pixell
15.06.2011.
u 13:39

Čuveni pijanist Itamar Golan uz Danijela Detonija, ali i Zagrebački kvartet saksofona nastupio je u Hrvatskom glazbenom zavodu. Prihod s koncerta namijenjen je osnovnoj školi Lauder-Hugo Kon Bet Israela

Dobrotvorni koncerti nerijetko se pretvaraju u društvena, doduše plemenita okupljanja, ali promaše umjetničku metu. No, to nikako nije bio slučaj s dobrotvornim koncertom za osnovnu školu Lauder-Hugo Kon Židovske vjerske zajednice Bet Israel održanim u Hrvatskom glazbenom zavodu. Ne samo da je dvorana zavoda bila puna, nego se novo zagrebačko gostovanje uglednog pijanista Itamara Golana uz zagrebačkog pijanista Danijela Detonija, a onda i Zagrebački kvartet saksofona prometnulo u punokrvni glazbeni događaj.

I dok su u drugom dijelu koncerta Golan i saksofonisti Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović i Matjaž Drevenšek intenzivno svirali atraktivni Šostakovičev Glasovirski kvintet u g-molu u obradi Dragana Sremca, te jedan ljupki dodatak sa himničnom odom Jeruzalemu, prvi dio pripao je profesoru i studentu s pariškog Konzervatorija Golanu i Detoniju. Zanimljivo je da oni nisu samo pijanisti, nego i afirmirani pjesnici, a njihova pjesnička tankoćutnost itekako im je pomogla u decentnoj izvedbi Schubertova remek-djela, Fantazije u f-molu za klavir četveroručno koja je sasvim sigurno bila vrhunac dobrotvornog koncerta kao izmišljenog za glazbene sladokusce. A na samom početk koncerta Golan i Detoni su odsvirali i Pavanu za preminulu infantkinju Mauricea Ravela. Bet Israel je koncert organizirao uz pomoć izraelskog veleposlanstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije