Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordi

Pariški Louvre i u 2011. godini najposjećeniji svjetski muzej

Louvre
arhiva VL
06.01.2012.
u 14:01

Stalni postav i izložbe tamo je tijekom prošle godine vidjelo 8,8 milijuna posjetilaca. Više nego proteklih godina. A remek-djela vidjelo je više od 60 posto stranaca, najviše američkih državljana

Amerikanci otkrili umjetnost! Tako, pomalo zlobno, strani tisak komentira činjenicu da se pariški Louvre, kada se podvukla crta pod 2011. godinu, iznova popeo na vrh top-liste najposjećenijih svjetskih muzeja. Stalni postav i izložbe tamo je tijekom prošle godine vidjelo 8,8 milijuna posjetilaca. Više nego proteklih godina.

A remek-djela poput Da Vincijeve Mona Lise ili skulptura Nike sa Samotrake i Venere Milske vidjelo je više od 60 posto stranaca, najviše američkih državljana. Drugi najposjećeniji muzej na svijetu tijekom 2011. godine bio je Britanski muzej sa 5,8 milijuna posjetilaca, a na trećem je mjestu newyorški Metropolitanski muzej sa 5,2 milijuna ljubitelja umjetnosti

Komentara 1

RS
roland_song
18:26 06.01.2012.

pa jel to i vise neko cjela hrvatska. a budale kod nas drza turizam ko najbolju gospodarsku granu. sagradili puste autoputove kojima niko ne vozi a rate kredita sjedaju. mjesto da su gradili elektrane i industriju. a ovaj masonski simboll (piramida isto ko i ona kod lisinskog u zagrebu) bas ljepo pristaje uz muzej ovog tipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije