Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE BERLINALE

"Parada" i "U zemlji krvi i meda" na festivalu u Berlinu

'parada94_nnn_kul_131211'
'VUKASIN VELJIC '
08.02.2012.
u 12:54

Na Berlinaleu će biti i Hrvatski audiovizualni centar, koji će promovirati naše novije filmove i dogovarati suradnje

U Berlinu počinje 62. Berlinale, jedan od najvažnijih filmskih festivala u svijetu, koji će otvoriti premijera novog filma proslavljenog francuskog redatelja Benoîta Jacquota. U ovogodišnjem glavnom programu bit će predstavljeni filmovi Stephena Daldrya, Stevena Soderbergha, Brillantea Mendoze i drugih velikih imena, ali i nekoliko debitanata. Izvan konkurencije gledat će se novi uraci Wernera Herzoga, Guya Maddina, Álexa de la Iglesije i drugih važnih europskih redatelja.

U službenoj konkurenciji Berlinalea ove je godine i jedna hrvatska koprodukcija, crna komedija "Parada" Srđana Dragojevića, u kojem jednu od važnijih uloga ima naš Goran Navojec. "Parada" se ovih dana vrlo uspješno prikazuje u hrvatskim kinima, a nakon premijere u Berlinu, mogli bi uslijediti i pozivi za prikazivanje u drugim državama.

Posebnu projekciju u Berlinu imat će ratna ljubavna drama "U zemlji krvi i meda" redateljice Angeline Jolie, u kojem glumi i Rade Šerbedžija, a hrvatsku premijeru tog filma očekujemo 16. veljače, kad će u Zagrebu gostovati ekipa predvođena Angelinom Jolie, u pratnji supruga Brada Pitta.

U Berlinu je i ove godine Hrvatski audiovizualni centar, čiji će predstavnici na Europskom filmskom marketu promovirati našu recentnu produkciju. Prisutnost HAVC-a vrlo je važna jer Berlinale nije samo premijerni festival nego i važna platforma za promociju i dogovaranje koprodukcija, na kojoj se okuplja čitava nezavisna filmska industrija.

Komentara 2

BG
BG
13:11 09.02.2012.

Film je tesko sranje ,ali bukvalno tesko sranje!

Avatar alien79
alien79
16:40 09.02.2012.

Ko nas bre zavadi.....\'igra rokenrol cela jugoslavija...bla bal bal bal bala\'......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije