Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZOLOVNI ZEPPELIN

Page, Bonham i Jones bez Planta na turneju?

zepp.jpg
import
29.10.2008.
u 12:16

Gitarist Jimmy Page, basist John Paul Jones i bubnjar Jason Bonham (koji je taj stolac naslijedio od pokojnog oca Johna Bonhama), ozbiljno se pripremaju za turneju i snimanje albuma, ali je veliko pitanje hoće li to biti pod imenom "Led Zeppelin", jer im za to nedostaje ključni četvrti čovjek Robert Plant, čiji je glas zaštitni znak "Zeppa" još i više nego Pageove gitarske bravure.

Plant se prvo pravdao zauzetošću zbog turneje s Allison Kraus, a onda otvoreno rekao da njega to ne zanima, odradio je ono izvrsno jednokratno okupljanje na koncertu u Londonu i sad je u sasvim drugim glazbenim vodama, "ne želi više stvarati glasnu glazbu" i sljedeće dvije godine ne misli ići ni na kakve turneje. Na to su preostala trojica objavila da traže novog pjevača za album i turneju i da je nekoliko imena već u igri.

- Iskušavamo nekoliko pjevača. Želimo to učiniti. Zvučimo sjajno i želimo to izdati - izjavio je John Paul Jones za BBC, ali je napomenuo da ne traže pjevača Plantova profila:
- Mora biti baš kako treba. Nema smisla samo pronaći drugog Roberta. To se može dobiti od "tribute-bandova", ali mi ne želimo biti sami sebi "tribute-band". Želimo snimati i održavati koncerte, a u to svi moraju biti potpuno uključeni.

Navodno je jedan od pjavača u igri Myles R. Kennedy iz grupe Alter Bridge, ali Dee Snider (iz grupe Twisted Sister), koji dijeli menadžera s Plantom, smatra da su te glasine samo smicalica kojom ostala trojica pokušavaju natjerati Planta da se predomisli:
- Oni time poručuju Robertu: "Vježbali smo, spremni smo, na stolu je gazilijun dolara, i, ako ti nećeš, idemo s ovim klincem. A on može pjevati Zeppeline kao grom". Zapravo se nadaju da će u zadnji čas Robert reći: "Dobro, hajde" i uskočiti, jer ne može dopustiti da pjevač iz Alter Bridgea zapjeva s Johnom Paulom Jonesom, Jimmyjem Pageom i Jasonom Bonhamom.

Ideju o novoj turneji Zeppelina, bez Planta, ali pod starim imenom, popljuvao je i Harvey Goldsmith, slavni glazbeni promotor koji je organizirao sve njihove turneje i zadnje okupljanje u londonskoj O2 areni:
- Ne mislim da bi trebali ići na veliku turneju jer ne vidim smisla u tome. Mislim da su sve to prazne priče. Što se babi snilo. Možda se oni u nekoj doglednoj budućnosti okupe, moguće je da neki članovi benda zbilja nastupati i svirati, a drugi članovi benda moraju razumjeti zašto oni to čine, a ako nema nekog jakog razloga da se to učini, onda oni to ne bi trebali učiniti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije