Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRADU

Ovogodišnji KRADU plod je suradnje sva 4 kazališna odsjeka

KRADU
ADU
26.03.2010.
u 09:04

Stoga će ove godine, u pet dana trajanja KRADU-a, počevši od subote 27. ožujka, biti izvedeno osam predstava, od toga čak šest inscenacija tekstova studenata dramaturgije, jedan režijski i jedan glumački ispit.

Usprkos, ili baš zahvaljujući, činjenici da je društvena sfera života konstantno opterećena oblicima krize, studenti Akademije dramske umjetnosti odlučili su se povesti krilaticom da se upravo tada rađaju najbolje ideje.

Stoga će ove godine, u pet dana trajanja KRADU-a, počevši od subote 27.ožujka, biti izvedeno osam predstava, od toga čak šest inscenacija tekstova studenata dramaturgije, jedan režijski i jedan glumački ispit. Time je ovaj, sedmi KRADU, izdvojen kao jedinstven jer obuhvaća najveći broj predstava rađenih isključivo prema predlošcima studenata čije je postavljanje plod uspješne suradnje sva četiri kazališna odsjeka: dramaturgije, kazališne režije, produkcije i glume, objasnila je ovogodišnja umjetnička ravnateljica KRADU-a Nina Horvat.

Iako će festival početi spajajući se sa završnom predstavom ovogodišnjeg TEST-a, performansom Luda, svečano će ga u subotu 27. ožujka u 20.30 sati otvoriti dekan Akademije dramske umjetnosti profesor Enes Midžić.

Prva predstava koja će biti izvedena je priča o zaboravljenoj pjesnikinji Dori Pfanovoj. U sljedećim danima festivala publiku očekuju: čitalački spektakl u kojemu se iščekuje spas s neba u obliku božanstvene Angeline Jolie, susret s teroristima, tračevi i bračne svađe prouzročene nevjerom, Sartreovo pitanje „Pakla“ u kazalištu, ljubavna priča Adolfa Hitlera i Eve Braun, psihoterapija žrtava ubojstva u „Čistilištu“ i za sam kraj Apokalipsa.

Kratki uvid u jednu od stvarnosti na konferenciji dao je i Dino Pešut, student prve godine dramaturgije koji je dobio priliku tako rano sudjelovati na KRADU predstavom "Dislocirani" koja se, iako fokusirana na likove koji su pojavom obilježili povijest (Hitler i Braun) bavi tematikom svakodnevnog odnosa; institucijom braka. Upravo ta jednostavnost, poveznica sa stvarnošću tjera gledatelja da se i sam dislocira od samog sebe.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:48 26.03.2010.

Kada sam vidio skraćenicu iz naslova mislio sam da je tekst o političarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije