Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boys boys boys

Ovo je predstava na koju ste mogli upasti preko - Tindera

Foto: Timy Šarec
1/3
13.12.2021.
u 10:50

U Zagrebačkom plesnom centru održana je premijera plesne predstave koreografkinje i plesačice Mateje Miković te dramaturga Espija Tomičića.

U subotu je u Zagrebačkom plesnom centru održana premijera plesne predstave "Boys Boys Boys". Izvođači u debitantskoj predstavi koreografkinje i plesačice Mateje Miković te dramaturga Espija Tomičića, koja se bavi istraživanjem maskuliniteta i feminiteta, bila su trojica plesača - Endi Schrotter, Christian Nujster i Mario Nebosenko.

A producenti predstave Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković iz producentske kuće Sabmarine ususret premijeri proveli su interesantnu i originalnu marketinšku kampanju. Uz provokativne plakate (gotovo) nagih muških tijela koje smo proteklih dana mogli vidjeti diljem grada Zagreba, okrenuli su se i jednom sasvim novom načinu oglašavanja – Tinderu, popularnoj aplikaciji za spojeve.

– Svim svojim projektima trudimo se razvijati neku novu, drukčiju publiku. To nam je misija, želimo privući ljude koji inače možda i ne bi posjetili takve kulturne i umjetničke događaje, a u skladu s tim osmislili smo i ovu Tinder kampanju - kazali su nam Smoković i Janković koji su na Tinderu otvorili profil s fotografijama iz predstave te opisom u kojem su najboljem spoju nudili besplatne ulaznice na predstavu. Profil su, kažu nam, otvorili za oba spola, te krenuli "svajpati". Naime, Tinder funkcionira na jednostavan način – sviđa li vam vam se netko, dovoljno je da njegovu fotografiju na ekranu mobitela povučete (odnosno "svajpate") udesno. Ako se i vi sviđate dotičnoj osobi, komunikacija može započeti! Sabrinu i Marina, govore, ugodno je iznenadilo to što su gotovo svi s kojima su razgovarali bili oduševljeni kampanjom te su na koncu podijelili puno više ulaznica nego što su očekivali. Nove izvedbe predstave, otkrili su nam, očekuju nas u veljači.

Foto: Timy Šarec

A ovom predstavom, koja je nastajala kroz radionice na zagrebačkoj ADU i rezidenciji u Savičenti, kazala nam je koreografkinja Mateja Miković, htjela je istraživati maskulinitet i feminitet u muškom tijelu. Nažalost, smatra, u našem društvu još uvijek prevladavaju predrasude o plesačima, kao i o pitanjima odnosa muškaraca prema vlastitoj ženstvenosti u današnjem društvu. Jer, kakvo je to društvo u kojem su neke aktivnosti rezervirane samo za jedan rod, a svako istupanje iz nametnutih očekivanja se diskriminira? 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije