Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ovca za cijeli život na Maloj sceni!

ovca za cijeli život
Ana Šesto
PR
Autor
PR članak
18.01.2011.
u 10:44

Svečane će se izvedbe održati u kazalištu mala scena 20. i 21. siječnja u 18 sati, a prve reprize moguće je vidjeti već u subotu 22. siječnja u 17 i 18.30.

U četvrtak i petak, 20. i 21. siječnja 2011., premijerno će biti izvedena prva premijera ove godine u kazalištu Mala scena: „Ovca za cijeli život“ nastala prema nagrađivanoj slikovnici nizozemske autorice Maritgen Matter koju je dramatizirala i redateljski osmislila Snježana Banović.

„Ovca za cijeli život“ priča je za djecu od 4 godine naviše koja otvara pitanja mogućnosti suživota različitih, u ovom slučaju Ovce i Vuka. Je li moguće da se dva različita svjetonazora zbliže i ima li taj neobičan par zajedničku budućnost, pitanja su koja postavlja naša predstava.

Slikovnicu je prevela Maja Oršić Magdić, scenografiju osmislila Roberta Bratović, kostime Dženisa Pecotić, koreografkinja je Ljiljana Gvozdenović, originalnu glazbu za predstavu skladao je Toni Ostojića, a aranžirao Oleg Kolnago.

U predstavi glume Srđana Šimunović, glumica koja je s predstavom Male scene "Tajne začarane šume“ osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu na Festivalu u Vinkovcima 2000. godine i Dražen Čuček, višestruko nagrađivan glumac poznat maloscenskoj publici po nagrađivanoj (antologijskoj) ulozi Rode u predstavi „Roda i lisac“ te Piksija u „Bum Tomici“.

Svečane će se izvedbe održati u kazalištu Mala scena 20. i 21. siječnja u 18 sati, a prve reprize moguće je vidjeti već u subotu 22. siječnja u 17 i 18.30.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?