Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl Sinoćnjim koncertom velike zvijezde počeo Histria festival, a Arena stavila još jednu recku na popis slavnih gostiju

Ovacije Eltonu Johnu - publika i dalje voli njegove balade

09.07.2009.
u 00:57

PULA - Još od prošlogodišnjeg nastupa Manu Chaoa pa sve do sinoćnje večeri pred ulazom u Arenu nisu viđeni toliki redovi. Ovaj put poput magneta ih je privukao sir Elton John. Nastupio je u sklopu svoje turneje, otvorivši time Histria festival, a Arena je dobila još jednu recku na popisu slavnih glazbenika koje je ugostila.

S više od dva sata svirke visoku cijenu ulaznice potpuno je opravdao. Čini nam se da je publika, bez obzira na spol, najbolje reagirala na njegove balade. Prave ovacije doživjele su “Don’t let the sun go down on me”, a posebno “Candle in the wind”, pjesma koju je Elton posvetio tragično preminuloj britanskoj princezi Diani, iako ju je originalno napisao za Marilyn Monroe. To je i pjesma koja je postala najbrže prodavani singl svih vremena i do danas je u cijelom svijetu prodana u nevjerojatna 33 milijuna primjeraka.

U antičkom zdanju sinoć se natiskalo pet, šest tisuća ljudi. Dojam popunjenosti pokvarila je posebno izgrađena vip loža. U njoj se sjedilo za okruglim stolovima, vipovce su posluživali konobari, a taj je ograđeni dio zauzeo velik dio partera. Međutim, izostao je očekivani odaziv “poznatih i slavnih”. Iskusniji, primjerice Tony Cetinski i Rade Šerbedžija, pričekali su da Elton John odsvira dvije pjesme za koje je bilo dopušteno snimanje, pa su tek onda došli. Manje vješti, poput Zlatka Mateše, morali su odgovarati na pitanja.

- Jako volim Eltona Johna, a i Michaela Boltona, i sigurno ću doći i na njegov koncert. Jako mi se sviđa pulski ljetni program, rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Nije stigla Slavica Ecclestone, za koju se govorilo kako će sigurno doći. Posebno su na iglama bili fotoreporteri, koji su u jednom trenutku kamere uperili prema bijeloj limuzini parkiranoj pred Arenom. Umjesto Slavice Ecclestone, izašlo je cvijeće za Eltona Johna. Lijepo je bilo i Antoniji Šoli, koja, doduše, nije sjedila u vip loži, već odmah pokraj nje.

Njoj je dečko za rođendan kupio ulaznicu, čuvao je mjesec dana, a potom je “na prevaru” iz Rovinja doveo u Pulu. Bilo je i nezadovoljnih. Jedna nam se gospođa požalila što za 680 kuna mora stajati u parteru, dok se za 380 kuna na vrhu tribine - također stoji.

Koncert je počeo petnaestak minuta prije predviđenog termina, pa je publika još stizala kad su se Elton John i prateći bend već dobro zagrijali. Uglavnom se radilo o sredovječnim parovima kojima je pop i soft-rock britanskog glazbenika savršeno sjeo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije