Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Žudnja za stvarnim'

Otvorena izložba suvremenih austrijskih umjetnika u MSU

austrijski umjetnici,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
07.05.2013.
u 22:32

Riječ je o putujućoj izložbi austrijskog Saveznog ministarstva za obrazovanje, umjetnost i kulturu čiji postav čine djela dvadeset i dvoje umjetnica i umjetnika koja su proteklih godina kupljena za umjetničku zbirku Saveza

Uoči pristupanja Hrvatske EU, u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb, u Muzeju suvremene umjetnosti u utorak je otvorena izložba suvremenih austrijskih umjetnika pod naslovom \"Žudnja za stvarnim\". 

Riječ je o putujućoj izložbi austrijskog Saveznog ministarstva za obrazovanje, umjetnost i kulturu čiji postav čine djela dvadeset i dvoje umjetnica i umjetnika koja su proteklih godina kupljena za umjetničku zbirku Saveza. Kako je kazala kustosica izložbe Karin Zimmer ono što povezuje sve te umjetnike je čežnja za realnošću. - Svi oni postavljaju pitanje što je stvarnost, te često prelaze granicu između stvarnosti i fikcije te stvaraju vlastitu sliku naše kulturne, društvene i političke scene- kazala je Zimmer.

Ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić istaknula je kako je izložba prilika za usporedbu hrvatske i austrijske umjetničke produkcije. Neki od umjetnika posebno za zagrebačko predstavljanje napravili su site specific radove, a na zgradi MSU-a, osvanula je i atraktivna medijska fasada Rainera Gamsjägera, umjetnika koji kroz formu video-radova interpretira pejzaž. Izložbu je otvorio zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš.

>>\"Žudnja za stvarnim\" suvremenih austrijskih umjetnika u MSU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije