Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival na Dunavu

Otvoren 5. Vukovar film festival, prikazat će 38 filmova

Vukovar film festival (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/5
24.08.2011.
u 21:42

Od popratnih sadržaja organizirat će se Dunavska scenaristička radionica, Radionica dokumentarnog filma, izložba fotografija tvornice Borovo, predavanje povjesničarke umjetnosti Ines Ambruš kao i TV sajam podunavskih javnih televizija

Direktor Vukovar film festivala Igor Rakonić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo otvorili su večeras na terasi zgrade Agencije za plovne puteve peti po redu Vukovar film festival koji će trajati do 28. kolovoza. Prethodno je za sve do sada učinjeno u proteklih godina Sabo, u ime grada Vukovara, zajedno sa dogradonačelnicom Danijelom Stanković uručio Rakoniću posebno gradsko priznanje nazvano Vukovarsko svijetlo slobode.

– Veoma smo ponosni na vukovarski festival koji je iz godine uz godinu bolji i kvalitetniji. Festival je prethodnih godina postao prepoznatljiv u cijeloj Hrvatskoj, a dokaz tome su i puni smještajni kapaciteti u Vukovaru i okolnim gradovima – rekao je Sabo dodajući da termin početka održavanja festivala nije posebno biran, ali i da je na današnji dan prije točno 20 godina započela bitka za Vukovar. Organizatori ovogodišnjeg Vukovar film festivala najavljuju najbogatiji filmski program do sada, ali i niz popratnih sadržaja koja će se održavati svakodnevno.

– U sklopu ovogodišnjeg festivalskog programa gledatelji će imati prilike vidjeti ukupno 38 filmova u raznim kategorijama među kojima će biti i ovogodišnji pobjednici festivala u Sarajevu i Puli (filmovi Disati i Kotlovina), kvalitetni dokumentarci kao i tri filma iz kategorije svijet među kojima će biti i megahit Jedan dan, redateljice Anne Hathaway, koji se paralelno prikazuje u Londonu i Parizu – rekao je za Večernji list Rakonić.

Nezahvalan posao odabira najboljih filmova ove godine ima stručno povjerenstvo koje čine imaju redatelj Ognjen Sviličić, književnica Vedrana Rudan i filmski kritičar Dean Šoša. Od popratnih sadržaja organizirat će se Dunavska scenaristička radionica, Radionica dokumentarnog filma, izložba fotografija tvornice Borovo, predavanje povjesničarke umjetnosti Ines Ambruš kao i TV sajam podunavskih javnih televizija. Najavljen i do sada najbogatiji zabavni program tako da će tijekom festivala biti organizirana četiri koncerta među kojima će biti Damir Urban (25. Kolovoza) i Cubismo (28. Kolovoz). Organizatori najavljuju da će festival ugostiti preko 60 osoba iz filmskoga svijeta kao i da očekuju posjetu od preko 20.000 posjetilaca.

– Vukovar film festival proteklih godina bio je prepoznatljiv i po šlepu na Dunavu gdje su se prikazivali filmovi. Nažalost, šlep je trenutno zauzet tako da će ove godine filmovi bit prikazivani na terasi Agencije za vodne puteve koja je jednako atraktivna lokacija sa koje puca pogled na Vukovar, Dunav i zvjezdano nebo. Ova lokacija je bolja i što se tiče veće zaštite od utjecaja vjetra na otvorenu projekciju a ima i veće gledalište – zaključio je Rakonić. I ovogodišnji vukovarski festival privukao je brojne ljubitelje filma iz cijele istočne Hrvatske pa i šire. Među njima je bilo i niz lokalnih političara, a u oči je upadalo da su u prvom redu sjedili i četiri stranačka čelnika Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, Radimir Čačić, Ivan Jakovčić i Silvano Hrelja.

Ključne riječi

Komentara 1

SO
Somelier
14:06 25.08.2011.

\"Nezahvalan posao odabira najboljih filmova ove godine ima stručno povjerenstvo koje čine imaju redatelj Ognjen Sviličić, književnica Vedrana Rudan i filmski kritičar Dean Šoša\" Ma neće uopće imati problema ako to budu po običaju protuhrvatski filmovi. Začas su gotovi ii pometu sve nagrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije