Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Osma ekranizacija Cobenovih romana i, naravno, tjednima je prva na top-listi

Netflix
18.01.2024. u 10:51

Nove serije na televizijskim kanalima i streaming servisima gleda i recenzira Samir Milla

Kada se spomene ime Harlana Cobena, gledateljima, ali i glavešinama Netflixa rastu zazubice. Prvima jer znaju da će opet uživati u trileru punom obrata, a netflixovcima jer iz iskustva znaju da imaju zlatnu koku koja će opet doći na prva mjesta najgledanijih serija. Jedan od najčitanijih pisaca današnjice prije šest godina potpisao je ugovor po kojem će 14 od njegova 33 romana biti pretočeno u serije koje će on i producirati. Podsjetimo samo da su neke od najgledanijih Netflixovih serija poput “Stranca”, “Nevinih” ili “Ostani blizu” nastale upravo po njegovim romanima. “Ako me prevariš” (“Fool Me Once”) osma je ekranizacija Cobenovih romana i, naravno, tjednima je prva na top-listi gledanosti u Hrvatskoj.

Kako smo već navikli u Cobenovim djelima, u “Ako me prevariš” u osam epizoda isprepliću se obrati, zanimljivi likovi, a oni koji su vam sumnjivi na prvu najčešće nemaju veze s pravim krivcima. Rekli bismo, pitki triler za svačiji ukus. Kao da recimo Hallmark pokušava raditi Agathu Christie. Nije to loše, ali dojma smo da za ovu seriju ne morate uopće biti koncentrirani, nego možete i recimo igrati igricu na mobitelu ili se dopisivati s ljubavnicom.

Serija od osam dijelova prati vojnikinju i pilota helikoptera Mayu Stern (Michelle Keegan), koja se pokušava pomiriti s brutalnim ubojstvom svog supruga Joea (Richard Armitage). Ali kad se Joe misteriozno pojavi na snimci kamere kojom je kontrolirala dadilju svoje kćeri, Maya kreće istraživati ​​istinu. Uz sve to, Maya mora žonglirati s obitelji pokojnog supruga. Njegova majka Judith (Joanna Lumley), obiteljska matrijarhinja koja nikada nije baš prihvatila sinovljevu romansu, te Joeovi brat i sestra, Neil (James Northcote) i Caroline (Hattie Morahan). Ali to nije sve. Mayina sestra je također ubijena u sumnjivoj pljački. Tu je i zviždač Corey (Laurie Kynaston) i policajac Sami koji ima čudne napadaje (Adeel Akhtar). Svi ti likovi naravno imaju svoje prste u priči koja se u zadnjoj epizodi raspliće nevjerojatnim obratom.

Inače, Coben je Amerikanac i njegovi likovi su Amerikanci, no ovo je već treća serija koja je premještena u Veliku Britaniju, i zanimljivo je, u sve tri glumi Armitage. U ovom slučaju, radnja puno bolje funkcionira u Britaniji koja ima veće klasne razlike. Joeva obitelj je bogata farmaceutska plemićka obitelj, čiji su sinovi pohađali elitnu školu. Razbacuju se novcem i moći, za razliku od Maye. To je dobro. Ajmo sad o lošim stvarima.

Odmah u prvoj epizodi, kada Maya otkrije pokojnog muža na snimci kamere, pokaže to dadilji, znajući da je ona sigurno odgovorna za to. Međutim, dadilja je pošprica suzavcem, uzme karticu sa snimkom i nestane sve do predzadnje epizode. Nikog više nije briga za nju. Pojavljuju se razni likovi, pomislite da bi taj mogao imati neke veze sa svim, onda čovjek nestane i više ga ne vidimo. Policija svako malo privede nekog pa ga pusti. Civilima se otkrivaju informacije iz istrage, pušta ih se da mlate ljude i rade svašta. I nikom ništa.

Inače, Michelle Keegan dosad je najpoznatija po ulozi u najdugovječnijoj sapunici svih vremena “Coronation Streetu”. Problem je što i ovdje često glumi kao da je u sapunici. Puno bolji od nje je Adeel Akhtar kao inspektor Sami, čiji je lik životniji. No, ovo je Harlan Coben i ljudi vole takve serije koje bismo mogli usporediti s junk foodom. Kao da se prije spavanja spremate pojesti veliki hamburger i krumpiriće. Znate da to nema baš neku vrijednost, ali ne možete prestati jesti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije