Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šesto izdanje

Osam besplatnih koncerata na otvorenom u sklopu Zagreb Classic 2023.

Zagreb: Na konferenciji za medije najavljena ovogodišnja manifestacija Zagreb Classic 2023
Boris Scitar/PIXSELL
02.06.2023.
u 12:44

Zagreb Classic 2023. održava se od 21. lipnja do 1. srpnja na Trgu kralja Tomislava

Najavljeno je 8 besplatnih koncerata šestog izdanja Zagreb Classic koji će se održati od 21. lipnja do 1. srpnja na Trgu kralja Tomislava. Festival će započeti, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, koncertom "San ljetne noći" u organizaciji Hrvatske radiotelevizije. 

Dodala je da će se, osim koncerata, moći pogledati i poslušati probe te da će se pojedini koncerti emitirati na HRT-u. Nastupit će Kazalište Komedija, Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu, no treba napomenuti da se u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta programi otkazuju. Cijeli je program dostupan na internetskoj stranici TZGZ.

"Ovogodišnji Zagreb Classic završavamo svečanim koncertom u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova u povodu obilježavanja 10. godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji", rekla je Bienenfeld. Nastupit će sopranistica Marija Kuhar Šoša, Ljubomir Puškarić, bariton, Djevojački zbor "Zvjezdice", a dirigent je Paolo Spadaro Munitto.

Festival je započet 2016. godine, a poznat je upravo po tome što se održava na otvorenom. Prilika je to, kazao je gradonačelnik Tomislav Tomašević, da kultura bude dostupna svima. Dodao je da će svatko za sebe pronaći barem nešto što ga zanima u najavljenom programu.

"Uspješna suradnja na brojnim projektima s Turističkom zajednicom doprinosi promociji našega grada te prepoznatljivosti posebice u području kulture. Zagreb Classic će i ove godine pružiti, bez sumnje, vrhunski doživljaj građanima grada Zagreba na otvorenoj pozornici u srcu grada", rekao je Tomašević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije