Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muzej za umjetnost i obrt

"Orašar" Escape Room vodi djecu u Kraljevstvo slatkiša

Foto: MUO
03.12.2019.
u 15:08

U Muzeju za umjetnost i obrt u sklopu Adventa u Zagrebu bit će organiziran niz koncerata, radionica i događanja te popularni Escape Room za djecu na temu "Orašara".

Muzej za umjetnost i obrt već godinama priprema zanimljiv i bogat blagdanski program za svoje sugrađane i mnogobrojne turiste. Ovogodišnji Advent u Zagrebu obilježit će likovi iz baleta "Orašar" P.I. Čajkovskog, a Advent u MUO će dodatno približiti ovaj planetarno popularan balet djeci i odraslima.

Prolazeći kroz bajkovitu čaroliju božićnih blagdana uz najljepše scene iz baleta Orašar poput Badnje večeri, Klarine sobe i njenog sna o borbi miševa i vojnika, Snježnog kraljevstva i Kraljevstva slatkiša, posjetitelji će izbliza uživati u raskošnoj scenografiji i baletnim kostimima. Za scenografiju su pomno odabrani predmeti iz fundusa Muzeja poput namještaja, lustera, porculana, kućice za lutke, a zasigurno će posebnu pozornost plijeniti saonice iz 17. stoljeća. Baletni kostimi potječu iz donacije baletnog umjetnika Yelka Yureshe koja je danas pohranjena u fundusu Muzeja kao i iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Pažljivim slušanjem stručnog vodstva ili čitanjem tekstova posjetitelji će doznati niz podataka o božićnom baletu koje će moći iskoristiti u sve popularnijoj zabavi diljem svijeta tzv. Escape Room-u. Dječji Escape Room iz Zagreba osmislio je zagonetke čijim odgonetavanjem se dolazi do konačnog rješenja – slatkiša, kako i priliči u Kraljevstvu slatkiša!

Za one najmanje koji još ne mogu u Escape Room bit će organizirane kreativne igraonice kao i kutak za čitanje slikovnica i igranje igre memorije s likovima iz baleta Orašar.

Kao i svake godine, Advent u MUO donosi i niz koncerata, radionica te veliki izbor suvenira u muzejskom dućanu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije