Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sapunica
Povratak na članak

Odbačeni kandidati za intendanta HNK ne odustaju

I dok Sibila Petlevski spominje i sudovanje na europskim instancama, Visković se neće žaliti, ali spreman je na četvrti natječaj.

Komentari 7

LI
liskovaca
12:18 14.07.2012.

neka kažu da su pederi i odmah će dobiti posao! Inače ne bi bili tolerantni!

VL
ER
eric
13:43 14.07.2012.

Po ideji i opisu programa predlagača, sadašnja uprava nije ništa lošija. Toliko površnosti i nepoznavanja problematike te baziranju na isključivo osobnim poznavanju suradnika. Za glazbo - katastrofa, za teatar - bilo bi vrijeme da se odredi kakvu HNK programsku ulogu treba imati u Hr. A prvi potez bi treba biti - micanje predsjedn ika vijeća iz svih upravljačkih struktura. Jer, čisti proizvođač osoba s sukobom interesa. Kao što je i on sam.

VL
MY
Myrtha
14:21 14.07.2012.

Kukuriku koalicija ne smije dopustiti manevre braće Stazić (via D.Ljuština) iz 2 razloga: -birači koalicije dali su svoj glas promjenama, a ne zadržavanju kulturne politike Ive Sanadera preko njegovih kadrova (lederer) -provedbeni plan D.Ljuštine toliko je proziran i jeftin da vrijeđa bazičnu inteligenciju svakoga osim zainteresiranih za daljnje uhljebljenje jednog, vrlo netalentiranog člana obitelji stazić. To što nju nitko ne bi uhljebio ipak nije dovoljan razlog da središnju nacionalnu kazališnu kuću i dalje vode inkompetentni!

VL
UR
urbanum
22:07 14.07.2012.

Bilo bi logično da je „neumreženost“ gospođe Sibile Petlevski njezina prednost pred gospodinom Velimirom Viskovićem. Tome ipak nije i neće biti tako. Samo „umreženi“ bili su i ostali realne opcije vlasti u Hrvatskoj. Mi jednostavno nemamo vlast koja bi bila mudrija od toga da na važna mjesta dovodi ikog osim...sebi lojalnu osobu! Uostalom na identičan je način postavljena gospođa Lederer. Između njezinog i kraja novog „umreženog“ nasljednika neće biti velike razlike. Tek nova šteta koju neinteligentna i nekompetentna vlast ostavlja za sobom. Malodušna i šutljiva javnost dobiti će novi povod za frustracije.

VL
NE
Neba
15:39 16.07.2012.

Zar niej sramota da Visković kao kandidat za intendanta prepisuje program od Mani Gotovac?

VL
NE
Neba
08:45 17.07.2012.

Kako je moguće da se Viskovića razmatra za kandidata kada je rođen 20. veljače 1951. što znači da bi u veljači 2016. navršio 65 godina i stekao uvjete za penziju. Ako je akademik Fabrio ispao iz igre zbog svojih godina kod prošlog natječaja, kao i Dinko Bogdanić, zašto se to Viskoviću tolerira?

VL
NE
Neba
09:11 17.07.2012.

I Tarbuk se obećao jednom i drugom kandidatu, a smijenjen je s mjesta intendanta zbog nepravilnosti. A "sladoledar" Petranović - koje ima kvalifikacije za ravnatelja, zato što je plesao u inozemstvu? Pa i Renata Pokupić ima znatno veću inozemnu karijeru, pa njoj nitko ne nudi mjesto direktora Opere. Nije dovoljno lijepo plesati i pjevati da bi se bio ravnatelj. Treba pokazati druga znanja i kvalitete. Dinko Bogdanić je barem bio izvrstan koreograf. Što se tiče Frljića HNK je nacionalno kazalište a ne eksperimentalni teatar. Sve je to kuhinja Mani Gotovac. A gospođa Petlevski je preveliki umjetnik i intelektualac da se nateže s ovakvom ekipom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.