Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo vodstvo

Odabrano "pet veličanstvenih" koji će uz Srećka Šestana voditi HNK Split

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
19.09.2019.
u 14:48

Kazališno vijeće HNK Split je kako doznajemo, prihvatilo prijedlog intendanta Srećka Šestana potvrđujući njegove prve suradnike koje je birao javnim natječajem. Operu HNK Split ubuduće, na razdoblje od četiri godine, vodit će dirigent Jure Bučević, dok je nova ravnateljica Drame glumica i redateljica Jelena Bosančić. Prvi čovjek splitskog Baleta je Ilir Kerni koji u grad podno Marjana dolazi iz HNK u Zagrebu. Nova poslovna ravnateljica po intendantovom izboru je Marica Glavaš, dok će dužnost ravnatelja tehnike u statusu v .d. ravnatelja na godinu dana obnašati Damir Punda koji je i do sada bio na tom mjestu.

Prema dostupnim informacijama za ukupno pet rukovodećih mjesta u splitskom teatru pristiglo je sedamnaest molbi: jedna za ravnatelja Drame, dvije za prvog čovjeka Baleta, tri za poslovnog ravnatelja, pet za ravnatelja tehnike i čak šest za šefa Opere. Od sedamnaest molbi za atraktivna mjesta, osam je odbačeno jer kandidati nisu ispunjavali uvjete određene natječajem.

Prve reakcije na Šestanov izbor uglavnom su pozitivne, a nekako se uklapaju i u spekulacije koje su se proteklih petnaestak dana čule po Splitu. Kako neslužbeno doznajemo Igoru Kirovu, dosadašnjem šefu Baleta bit će ponuđeno mjesto baletnog pedagoga, dok se dosadašnja ravnateljica Drame Jasna Jukić vraća u Dubrovnik. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije