Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački HNK

Očarana publika sjajne plesače četiri puta zvala na bis!

The Rodin project
PIXSELL
22.05.2012.
u 14:22

Minucioznim plesom šestero plesača – Tommy Franzén, Thomasin Gülgeç, Dickson Mbi, Elle Mesme, Carys Staton i Jenny White – očaralo je publiku koja ih je, ustavši se na noge, četiri puta pozivala na bis ovacijama i snažnim pljeskom!

Najvažniju plesnu manifestacija u nas, Tjedan suvremenog plesa sjajnom su izvedbom otvorili plesači ansambla Russella Maliphanta jednosatnim nastupom u zagrebačkome HNK. Predstavu u dva čina publika je gutala očima iščekujući što je slavni britanski koreograf osmislio u svome posljednjem umjetničkom ostvarenju. Koreografiju ove iznimno zanimljive i napete predstave Maliphant je stvarao referirajući se na djela kipara Augustea Rodina u čijim je figurama vidio dinamiku pokreta kojima je nastojao stvoriti novi plesni jezik kombinirajući moderni balet i hip-hop. Kompanija koju vodi i koja nosi njegovo ime od 1996. njeguje jedinstven pristup energiji pokreta istražujući njezin odnos prema svjetlima pozornice i glazbom, po čemu je autentična.

Glazbu, koja varira od mistične preko dinamične do suptilne, potpisuje skladatelj ruskog podrijetla Alexander Zekke. Minucioznim plesom šestero plesača – Tommy Franzén, Thomasin Gülgeç, Dickson Mbi, Elle Mesme, Carys Staton i Jenny White – očaralo je publiku koja ih je, ustavši se na noge, četiri puta pozivala na bis ovacijama i snažnim pljeskom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije