Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena imidža

Obožavatelji ljutiti: Od Mini Maus stvorili ste Hillary Clinton u hlačama!

Disney
01.02.2022.
u 11:52

Promjena odjeće animirane junakinje koja će 2028. slaviti stoti rođendan izazvala je dramu.

Ova dama uskoro će imati punih sto godina, a sada je prvi put “odjenula” hlače. I to dizajnerske, s potpisom Stelle McCartney. No time je izazvala pravi bijes hordi obožavatelja koji traže da se sve vrati na staro – u dobro poznatu crvenu haljinu s velikim bijelim točkicama.

Tko bi uopće očekivao da će odjeća jedne crtane junakinje u 21. stoljeću izazvati takvo negodovanje? No riječ je o Mini Maus, liku koji je osmislio sam Walt Disney kako bi njegov Miki Maus dobio – djevojku. Ta je djevojka 2018. godine, na svoj 90. rođendan, dobila i svoju zvijezdu na hollywoodskoj Stazi slavnih, i svih je ovih godina među najpopularnijim likovima ove velike kompanije. Upravo zato ništa nije upućivalo na moguću paniku – zbog hlača!

A inicijativa o modernizaciji imidža malene i vesele mišice, junakinje stripova i animiranih filmova, stigla je iz Disneylanda u Parizu, u kojem su ovim potezom poželjeli obilježiti ožujak, tj. mjesec žena. Za tu su priliku angažirali svjetski poznatu dizajnericu, koja je za Mini kreirala plavo odijelo s crnim točkama. I prepoznatljive cipele prate tu promjenu pa više nisu žute, nego crne, a i velika je mašna usklađena s tkaninom odijela. No nekoliko minuta nakon što je pariški Disneyland objavio vijest i novu Mini, dignula se prašina. Malo je reći da su obožavatelji bili nezadovoljni. Mnogi nisu štedjeli kritike, neki su komentari bili i prostački, a oni pristojni upozoravali su da je Mini lik koji će 2028. proslaviti svoj stoti rođendan te da ne postoji kreator, ali ni razlog da bude angažiran, koji bi se trebao miješati u takvu dugu i sjajnu tradiciju. Svakako je najurnebesniji tvit bio je onaj koji je tvrdio da je Disney ovim potezom Mini pretvorio u Hillary Clinton (!?).

I što sad, hoće li u ožujku djeca u Disneylandu doživjeti traume zbog Mini u hlačama? Naravno da neće niti će im te hlače u svijetu mašte biti važne. No važne su svim generacijama koje ne žele da im netko kvari sjećanja na djetinjstvo i koje pitaju: “Što je sljedeće?” Komandant Mark bez kape ili Zagor bez sjekire?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije