Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završio tranziciju u blues

Leonard Cohen: 'Nikad nisam činio zlo, ali nije kasno da počnem'

02.08.2013., Pula - Kanadski kantautor Leonard Cohen odrzao je koncert u prepunoj puslkoj Areni. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
19.03.2015.
u 11:20

"Never Gave Nobody Trouble" jedna je od dviju novih pjesama koje će biti objavljene na novom albumu 11. svibnja.

Pjesmama "Slow" i "A Street" s posljednjeg albuma "Popular Problems" Leonard Cohen više nego ikada u karijeri približio se području bluesa, no još uvijek su to bile ponajprije cohenovske varijacije toga korijenskoga stila, nešto što bi se najbolje opisalo nazivom druge pjesme s toga albuma - "Almost Like The Blues".

Njegov najnoviji singl "Never Gave Nobody Trouble" sada tu tranziciju započetu na prošlom albumu provodi do kraja; pjesma je punokrvni blues u kojem biste nakon uvodnih taktova prije očekivali da Clapton ili Robert Cray zapjevaju tekst jednako primjeren starim blues velikanima i opisu današnje hrvatske svakodnevice: "Nisam mogao plaćati hipoteku i to je slomilo srce moje drage, dosad nisam nikome nanio zlo, ali nikada nije kasno da počnem...".

"Never Gave Nobody Trouble" jedna je od dviju novih pjesama (druga je "Got A Little Secret") koje će biti objavljene na njegovu novom albumu "Can't Forget: A Souvenir Of The Grand Tour", čije je objavljivanje zakazano za 11. svibnja, a radi se o kolekciji pjesama uživo s turneje "Old Ideas".

Cohenu posljednjih godina ne nedostaje "live" albuma, u posljednjih pet godina objavio je već tri: "Live In London" (2009.), "Songs From The Road" (2010.) i "Live In Dublin" (2014.). No, znamo li za probleme u koje ga je dovela financijska menadžerica i pod stare dane prisilila na neprestane koncertne i diskografske aktivnosti, malo tko neće imati razumijevanja za još jednu kolekciju koncertnih snimki. Radi se više o snimkama s Cohenovih legendarnih tonskih proba, poznatih po tome što je na njima toliko predan svome poslu da imaju status koncerata prije koncerata.

Album je utoliko zanimljiviji što je Cohen uvrstio i dvije dosad neobjavljene obrade – "La Manic" kanadskog kantautora francuskog izričaja Georgesa Dora i "Choices" country legende Georgea Jonesa. Od njegovih slavnih pjesama na albumu će se naći "I Can't Forget", "Night Comes On", "Joan of Arc" i druge.

>>U prodaji je Leonard Cohen - Live In Dublin

>>Leonard Cohen zbog vjere mijenja datume nekih koncerata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije