Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilica 72

Nije privid, Zagreb je dobio nesvakidašnji muzej – Muzej iluzija

muzej iluzija
PR FOTO
24.06.2015.
u 15:37

Zamislite da se odupirete gravitaciji u kosoj sobi, kako se osoba s kojom ste došli odjednom smanjuje ili povećava, kako stvarno vidite rupu bez dna, kako poslužujete nečiju glavu na pladnju i sve to ovjekovječujete fotografijom u beskonačnoj sobi!

Glavni grad Hrvatske postaje bogatiji za još jedan muzej, Muzej iluzija, čiji svijet s najvećom zbirkom holograma u ovom dijelu Europe i s preko 70 eksponata potpuno oduševljava, štošta uči, zasigurno iznenađuje pa i zbunjuje, jer u tom muzeju pouzdano ništa nije onakvo kakvim se čini! Muzej Iluzije svoja zagrebačka vrata otvara upravo danas na adresi Ilica 72.

Muzej iluzija nudi intrigantno vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo u zabavnoj avanturi za sve generacije. Kroz atraktivne i zabavne varke, posjetitelji će mnogo naučiti o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti te će moći bolje razumjeti zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije.

Zamislite da se odupirete gravitaciji u kosoj sobi, kako se osoba s kojom ste došli odjednom smanjuje ili povećava, kako stvarno vidite rupu bez dna, kako poslužujete nečiju glavu na pladnju i sve to ovjekovječujete fotografijom u beskonačnoj sobi!

Muzej ima i pametnu igraonicu koja kroz razne didaktičke koncepte i Dilemma igre pretvaraju igraonicu u pravi fitness za mozak, dok muzejski shop nudi 3D rasvjetu, didaktičke igračke za sve uzraste i suvenire, a sve kako bi posjetitelji sa sobom ponijeli iskustvo čuđenja i otkrivanja koje ne prestaje izlaskom iz pravog carstva iluzija!

Ne trebate zamišljati nemoguće, jednostavno dođite u Muzej iluzija!

Ključne riječi

Komentara 2

TE
TechnoCroat
16:10 24.06.2015.

Pa to vec postoji u Banskim Dvorima od 2011, Milanovic je prokurator a glavni eksponat je 'Plan 21'. Ima tu jos brdo iluzija da se gradjani zabave cijeli dan.

Avatar transdanubier
transdanubier
22:21 25.06.2015.

sve što svakodnevno čujemo i gledamo u vijestima su teške iluzije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije