Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KINIMA

Nicole Kidmanizgubljena u vlastitom umu

prije nego zaspim
14.11.2014.
u 15:31

Klaustrofobična atmosfera filma gradi se oko Christine, koja zbog traume pati od gubitka sjećanja, te njezina prezaštitničkog muža Bena

U hrvatska kina došao je psihološki triler "Prije nego što zaspim", adaptacija hit-romana S. J. Watsona koju potpisuje scenarist i redatelj Rowan Joffé.

U glavnoj ulozi Christine, žene s poremećajem pamćenja, koja zbog teške traume ne uspijeva zadržati nove informacije dulje od jednoga dana, rutinski je solidna oskarovka Nicole Kidman, kojoj ta vrsta uloga nikako nije strana. Mnogo veće iznenađenje njezin je glumački partner (također oskarovac) Colin Firth, koji je u britanskoj kinematografiji dugo njegovao imidž partnera kojeg bi svaka majka poželjela za zeta, dok se u ovom filmu pojavljuje u mnogo mračnijoj ulozi Christinina (pre)zaštitničkog muža Bena.

Film se otvara krupnim kadrom prestravljenog pogleda tek probuđene junakinje, koja svakoga jutra iznova mora učiti osnovne detalje o vlastitu životu: kako joj se zove i izgleda muž, gdje živi, zašto se ničega ne sjeća... Ubrzo se u priču uključuje i dr. Nasch (Marka Strong) koji vjeruje da može "otključati" njezin um, kao i misteriozna Claire (Anne-Marie Duff), koja postaje okidač za naviranje komadića Christininih sjećanja. Uz njihovu pomoć dvoje glavnih junaka uspješno grade klaustrofobičnu atmosferu filma, no ne uspijevaju kompenzirati autorsku slabost Rowana Jofféa, koji je zanimljiv predložak obradio traljavo pretvarajući ga u predvidljivu priču koja se gleda s distance, a pravo uzbuđenje osjeća se tijekom desetak minuta jedinog velikog obrata u filmu.

Zanimljivo je da je na sličan način uprskao i svoj dugometražni debi "Brighton Rock", također adaptaciju uspješnog romana koji je uspio pretvoriti u dosadu, zatomivši i potencijal inače sjajnih glumaca.

>> George Clooney kao atentator

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije