Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA U CANNESU
Povratak na članak

Povijesni uspjeh hrvatskog filma 'Murina': Osvojio nagradu za najbolji debitantski film

Ovo je prvi put od samostalnosti Hrvatske da je jedan hrvatski film uvršten u program “15 dana autora”(Quinzaine des Réalisateurs) koji se održava od 1969. godine u sklopu festivala u Cannesu.

Komentari 1

SC
Serious_Callers_Only
22:49 17.07.2021.

Trebali su ga nazvati Isti Film jer je potpuno isti kao svaki drugi hrvatski film. Malo mjesto, problematična obitelj sa više dijagnoza nego Srđan Mlađan, neodređeno vrijeme radnje i tamni filter preko cijelog kadra. Kladim se da je pola filma samo šutnja a druga polovica introvertirano mljevenje. To je zato što film mora biti naporan. Gledatelj mora otići iz kina potpuno iscrpljen, kao da je bježeći od hajduka propao u jamu i razbio glavu, a ujedno ga je u jami čekao medvjed.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.