Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Disney+ stigao u Hrvatsku

Napokon su nam legalno dostupni Disney, Marvel, Pixar, Star Wars...

Disney
14.06.2022.
u 11:30

Povodom Disneyeva dolaska u Hrvatsku, večeras u 21.15 sati ispred Muzeja Mimara održat će se proslava uz 3D mapping

Netflix i HBO MAX, pa i nešto manje popularni Amazon Video, u našoj su zemlji upravo dobili veliku konkurenciju: stigao je Disney+, jedna od najvećih svjetskih streaming platformi koje objedinjuju tisuće serija i filmova iz studija Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic...

To znači da hrvatski gledatelji napokon imaju mogućnost legalno gledati popularne Star Wars serije "The Book of Boba Fett" i "The Mandalorian". Tu je i serija "Moon Knight" iz Marvelova studija u kojoj glavnu ulogu ima Oscar Isaac, kao i film "Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings" sa Simu Liu i Awkwafinom u glavnim ulogama. Taj film Hrvatima bi mogao biti posebno zanimljiv jer strip po kojem je nastao crtaju naši Dalibor Talajić i Goran Sudžuka. Među filmovima ističu se i Disneyev i Pixarov crtić "Luca" nominiran za Oscar, kao i Oscarom nagrađeni Disneyev film "Encanto: Naš čarobni svijet" o obitelji Madrigal te Oscarom nagrađena "Cruella" s Emmom Stone u naslovnoj ulozi.

Za hrvatsko tržište cijena mjesečne pretplate na Disney+ iznosit će 60 kuna, a godišnja pretplata bit će 600 kuna. Usporedbe radi, Netflix u Hrvatskoj plaćamo od 60 do 90 kuna ovisno o paketu. HBO MAX je 52 kune mjesečno, a godišnja pretplata trenutačno je 415 kuna na popustu (inače iznosi 630 kuna). HBO ujedno nudi i niz posebnih opcija u suradnji s domaćim internet providerima. Na koncu, Amazon Video najpovoljniji je sa samo 45 kuna mjesečno, dok za 60 kuna mjesečno dobivamo i pristup njihovu glazbenom servisu i nizu drugih pogodnosti. Velikim obiteljima nije naodmet istaknuti da će korisnici Disney+ imati do četiri istodobna streama, mogućnost registracije do deset uređaja te postavljanja sedam različitih profila. Roditelji će moći postaviti dječje profile sa sadržajem prilagođenim njihovoj dobi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Kontrafucijus
Kontrafucijus
13:30 14.06.2022.

Naravno ni riječi o tome da za sada nemaju, ili u budućnosti planiraju dodati hrvatske titlove ili sinkronizacije crtića koji su uredno sinkronizirani u kinu npr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije