Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lisinski subotom
Povratak na članak

Nakon veronske Arene Lana Kos svojim sopranom osvaja Masadu

Sopranistica koju časte epitetom \"Voce universale\" dolazi s proba za spektakularnu Carmen

Komentari 5

MK
MKGRA
09:16 18.05.2012.

Takve osobe promoviraju Hrvatsku državu i kulturu a političari ju uništavaju. Srećom da imamo više takvih osoba

VL
MI
Milkica
10:07 18.05.2012.

Lisinski... Lisinski... Jel to ona dvorana čiji je jugozapadni ugao \"ukrašen\" nekakvim smećem od kineskih žarulja u boji? Kao Tivan u najboljim danima. I sve to preko puta Gradskog poglavarstva u kojem bi trebao sjediti i netko zadužen za kulturu. Tom se Siriščeviću nešto pomutilo u glavi... staviti takvo smeće na KD \"Vatroslav Lisinski\" može samo čovjek s ograničenim mentalnim kapacitetom.

VL
DI
dinosaurxx
10:16 18.05.2012.

A koji su to uglednici Lanu Kos proglasili epitetom voce universale? Ako se ne varam, ona je samu sebe tako prozvala u jednom intervjuu. Zanimljivo kako laz brzo postane istina, bas kao i isforsirana prica o Rostropovicu i mnoge druge. Zanimljivo da nikome nije palo na pamet provjeriti istinistost nekih navoda iz biografije doticne sopranistice na kojima gradi veliku medijsku karijeru u Hrvatskoj. Medjutim, ipak jos ima ljudi koji znaju pravo stanje i cuju neke stvari.

VL
ĆA
ćaćaća
13:05 18.05.2012.

mislim da će nju tenor dubokim grlom proslaviti:)))

VL
BB
brendan.behan
14:36 18.05.2012.

Jedno što ne razumijem da Vi i gospođa Barbieri propitujete i s velikom slobodom kritizirate umjetničke autoritete, a ovakvim trećerazrednim pjevačicama pišete panegirike. Mladoj sopranistici želim još puno nastupa, ali uz više rada i ljubavi prema glazbi, a uz manje lažnih informacija u cilju samopromocije jer pravoj umjetnosti ne treba senzacija. Također ne razumijem organizatora ciklusa Lisinski subotom koji uz sve jumbo plakate i reklamu jedino što ima ponuditi je jedna neafirmirana pjevačica i isto takav korepetitor iz njenih studentskih dana. Kojih studentskih dana? Moja želja je da iz Vaše pisane riječi i osvrta proizlazi više profesionalnosti, a manje povođenja za simpatijama iz privatnih druženja. Zato se nemojte čuditi kad dvoranu (p)ostaju prazne dok u njima nastupaju istinski veliki umjetnici i orkestri jer ovakvim najavama i događanjima ciljate na publiku umjetnika poput Ane Rucner i sl. Žalosno je da je došlo do toga da se kod nas takve stvari miješaju i vjerujem je da će doći dan kad će na jumbo plakatima osvanuti lica Monike Leskovar, Renate Pokupić i drugih.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.