Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liburnia film festival

Najbolji filmovi “Tvornice radnicima” i “Jedna od nas”

30.08.2021.
u 11:03

Proglašenjem najboljih filmova završio je festival posvećen hrvatskim dokumentarcima.

Proglašenjem najboljih filmova na Ljetnoj pozornici u Opatiji završilo je 19. izdanje Liburnia Film Festivala posvećenog hrvatskom dokumentarnom filmu.

Nagrada publike, koja je svake večeri festivala redovito glasovala za filmove u konkurenciji, otišla je u ruke redatelja Đure Gavrana. Visokom ocjenom 4,78 ocijenjen je njegov film “Jedna od nas”, mučna i šokantna pripovijest o godišnjici mature jednog razreda koji doznaje da je jedna od njihovih kolegica tijekom cijelog školovanja bila seksualno zlostavljana od vlastitog oca.

Stručni žiri najboljim dokumentarnim filmom festivala proglasio je “Tvornice radnicima”, dokumentarac Srđana Kovačevića koji prikazuje radnike tvornice ITAS u Ivancu deset godina nakon što su preuzeli tvornicu te njihovu borbu za opstanak u kapitalizmu. Posebno priznanje žirija i nagradu za montažu dobio je studentski film “Bijeli Božić” Josipa Lukića u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Najbolji regionalni film je “Martin Torpedo” Tonija Jelenića, nastao na Novoj školi dokumentarnog filma udruge Filmaktiv, a za najbolju režiju nagrađen je Ivan Ramljak za film “O jednoj mladosti”.

Esejistički pejzažni dokumentarac “Nulti krajolik”, osvojio je dvije nagrade, za fotografiju i zvuk, koje su preuzeli kamermanka Andrea Kaštelan i dizajner zvuka Vjeran 
Šalamon.

Komentara 1

Avatar Dokman
Dokman
13:10 30.08.2021.

Evo ja bi sve vratio radnicima ako većina tako hoće no naravno da im ne pada na pamet da ih treba financirati iz proračuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije