Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani Orisa

Nagrađen Studio 3LHD za hotel Lone, prvi dizajn hotel u nas

Hotel Lone
arhiva VL
21.10.2012.
u 15:47

Prvoga dana više od dvije tisuće arhitetakata, studenata, profesora imalo je pirliku čuti i doživjeti suvremene trendove i gibanja u arhitekturi - japanski arhitekt Sou Fujimoto predstavio je svoje radove

Studio 3LHD dobitnik je nagrade Oris za izniman stvaralački doprinos arhitekturi za Hotel Lone u Rovinju, prvi dizajn hotel u Hrvatskoj, smješten u park šumi Monte Mulini koji je na tragu trendova u suvremenoj arhitekturi – suživotu čovjeka i prirode.

Eiffel 21.stoljeća

Nagradu su primili u KD Lisinski gdje su se tradicionalno ovog vikenda, održali 12. Dani Orisa. Prvoga dana više od dvije tisuće arhitetakata, studenata, profesora imalo je pirliku čuti i doživjeti suvremene trendove i gibanja u arhitekturi - japanski arhitekt Sou Fujimoto predstavio je radove svoga arhitektonskog studija među kojima je najupečatljiviji Taiwan Tower, kojem je poželio da bude Eiffelov toranj 21. stoljeća, onaj koji će Taiwanu donijeti svjetsku slavu. Sastavljen od dviju komponenata – čelične konstrukcije i zelenog parka na vrhu tornja, a taj vrh ima izgled otoka Tajvana. Toranj je refleksija Fujimotove filozofije “primitivna budućnost” koja u sebi nosi poruku da je 21. stoljeće doba zelene arhitekture i briga o onome što ostavljamo u naslijeđe novim generacijama.

Izvršna direktorica ugledne arhitektonske nagrade Pritzker Martha Thorne održala je predavanje o razvoju nagrade od 1979. godine kada je ustanovljena. Domaćoj publici predstavila se i Odile Decq, renomirana francuska arhitektica kojoj upravo završila izložba instalacija u Hors Les Mursu, inspirirana nomadskom prirodom ptica i pripadnošću okolišu.

Najbolje vrijeme u povijesti

Nadahnuto predavanje održao je i industrijski dizajner svjetskoga glasa Karim Rashid; poručio je da je uspjeh moguć i bez talenta, ali uz strastvenu volju za radom jer je upravo strast ta koja vodi do uspjeha. Smatra kako je vrijeme u kojemu živimo najbolje u povijesti i da je smisao dizajna da oblikuje bolji i pristupačniji svijet. Ovo je doba individualaca, poručio je. Rashid je netom nakon predavanja otvorio svoju izložbu u MSU-u. U nedjelju su se predstavili Anton Garcia-Abril, Valentin Bearth, Jeff Bickert, Saša Bradić, Helen & hard I Janne Teräsvirta, a profesor Marijan Hržić predstavio je knjigu “Širenje horizonta: Hrvatski urbanizam od 1991. do 2012.”koja donosi pregled 20 godina urbanizma u Hrvatskoj.”

Komentara 2

AU
autoritet
16:18 22.10.2012.

Bio ovo ljeto, hotel prva liga u svakom pogledu

TE
Testera
17:35 22.10.2012.

Hotel Lone u Hrvatskoj. Pokažete sliku, nagradu za dizajn a ne napišete gdje se hotel nalazi ako ga netko želi posjetiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije