Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goranovci u HGZ-u

Muški vokalni ansambl Ivan Goran Kovačić proslavio rođendan

muški vokalni ansambl kovačić
arhiv vl
13.06.2011.
u 13:54

Muški vokalni ansambl Ivan Goran Kovačić proslavio je 55. rođendan cjelovečernjim nastupom u Hrvatskom glazbenom zavodu. Koncertom su dirigirali Ozren Bogdanović i Vladimir Babuš.

Kad je Muški vokalni ansambl Ivan Goran Kovačić stvaran prije čak pedeset pet godina, prvog tenora pjevao je i Vice Vukov. Tada je ansambl djelovao kao grupa Dalmatinaca koji su pjevali u tzv. velikom zboru, danas Akademskom zboru Ivan Goran Kovačić, a okupljao ih je energični dirigent Dušan Prašelj. Maestro Prašelj susretljivo je (i to iz Rijeke) došao i na slavljenički koncert Muškoga vokalnog ansambla koji je u petak u akustičnom prostoru Hrvatskoga glazbenog zavoda u Zagrebu održao cjelovečernji rođendanski nastup. A današnji sastav ansambla, koji već nekoliko godina uspješno vodi mladi dirigent iz Križevaca Ozren Bogdanović, imponirao je moćnim zvukom u kojem su zapaženo mjesto imali tenori predvođeni stalnim solistom ansambla Davorom Malusom. Program je bio šarolik, od Odakove antologijske skladbe “Svrši stopi moje”, preko skladbe Adalberta Markovića “Praskozorje moga grada”, do Prejčeve popularne “Vu plavem trnaci” ili pak Žgančeve obrade pjesme “Mura, Mura, globoka si voda ti”. Uz pratnju tamburaškog sastava folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić, goranovci su se čak okušali i u pjevanju zahtjevne pjesme “Vilo moja” Ivice Badurine u kojoj se ponovno potvrdio muzikalni tenor Davor Malus. Goranovci su pjevali i međunarodni repertoar s nezaobilaznim crnačkim duhovnim pjesama, ali i svjetskim pop evergrinima uz šarmantnu Ivanu Kindl, kao što su ugostili i staru postavu ansambla kojom je dirigirao iskusni Vladimir Babuš. A u toj je postavi poseban pljesak i duhovitu stand-up točku izborio i legendarni Nikola Novosel Miškec, glumac i tenor, poznavatelj tradicijske kajkavske kulture, vicmaher i zabavljač, zaštitni znak ex Mavije koja je čak i Norvežane s fjordova naučila pjevati pjesmu Vlahe Paljetka o slatkoj maloj Marijani. (dde)

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije