Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostvanje

MUO sudjeluje na beogradskoj izložbi Dobri dizajn

Porculanski sjaj socijalizima
arhiv MUO
03.05.2013.
u 12:56

Izložba ostaje otvorena do 23. lipnja, a čiji je naziv inspiriran istoimenim priznanjem koje je 70-ih i 80-ih godina, koje je dodjeljivao beogradski Dizajn centar najkvalitetnijim domaćim proizvodima

 U beogradskom Muzeju istorije Jugoslavije „25. Maj“ u tijeku je izložba „Dobar dizajn“ u kojoj sudjeluje i zagrebački Muzej za umjetnost i obrt.  Dobar dizajn naziv je izložbe koja ostaje otvorena do 23. lipnja, a čiji je naziv inspiriran istoimenim priznanjem koje je 70-ih i 80-ih godina, koje je dodjeljivao beogradski Dizajn centar najkvalitetnijim domaćim proizvodima. Rijče je zapravo o  četiri vrlo značajne izložbe iz područja dizajna :  Iskra, Nesvrstani dizajn 1946. – 1990.  izložba Muzeja arhitekture i dizajna iz Ljubljane,  Porculanski sjaj socijalizma - dizajn porculana: Jugokeramika / Inker, 1953. izložba Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba,  Skriveni dizajn - odjel dizajna Rade Končar 1971. - 1990. izložba Hrvatskog dizajnerskog društva te  Dizajn centar -  promotor dobrog dizajna, izložba Muzeja istorije Jugoslavije iz Beograda.

Specifičnost vremena i kontekst unutar kojeg su djelovale spomenute tvornice podvučen je predstavljanjem rada beogradskog Dizajn centra (pandana zagrebačkog CIO) kroz dosad nepoznate fotografije, te intervju s gospođom Radmilom Milosavljević, jednom od osnivača Centra.

Izniman značaj ove izložbe upravo je u tome što je sve četiri spomenute izložbe moguće pogledati na jednom mjestu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije