Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10. KRATKA PRIČA
Povratak na članak

Muke po branitelju Mateju

Autor je rođen 11. srpnja 1936. godine u Svetoj Nedjelji na otoku Hvaru. Do sada je objavio dvadesetak knjiga pjesama i pripovjedaka. Piše eseje i članke za časopise i novine. Također, za djecu i mladež piše pjesme, priče i igrokaze. Dobitnik je književnih nagrada za pjesništvo “Drago Gervais” i “Dubravko Horvatić”. Član je Društva hrvatskih književnika. Sada živi i djeluje u gradu Hvaru.

Komentari 1

SM
stari_mačak
12:49 05.06.2016.

Osim brkanja glagolskih vremena, jer autor se nikako nije mogao odlučiti događa li se nešto sada ili se to dogodilo prije (primjer: "Ne znam koliko je sve to skupa trajalo, ali došao sam k sebi, vratio sam se u ono tijelo pred sobom i gledam oko sebe: nikoga u blizini nema i tada jasno čujem majčin glas:"), glavna primjedba je da priča obiluje jeftinom patetikom koju dobra književnost ne poznaje. U nekom filmu ili drami to bi moglo proći, književnost je ipak - književnost.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.