Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mržnja u književnosti
Povratak na članak

Moramo odgajati kompetentne čitatelje koji neće postati nacisti pročitaju li Mein Kampf

Ivana Šojat, Kristian Novak i Vladimir Arsenijević govore o utjecaju pisane riječi na svakodnevni porast mržnje i nasilja u društvu

Komentari 1

DU
Deleted user
17:43 25.09.2019.

Jesenti milu bigulicu, kaj god! Pa u današnje vrijeme nitko ništa ne čita. Pogotovo ne suvremenu beletristiku, kako si to umišlja ta nadobudna književnička čeljad. "Građanke i građani ove zemlje" (citat preuzet od Bernardić Dade zvanoga Bero) jednostavno nemaju vremena ni za što od bjesomičnoga i neprekidnog drndanja po tzv. pametnim telefonima i tabletima, a osim toga netko nešto tu i tamo mora i raditi, barem kuhati ručak ako ne ništa drugo. Dosta već jednom te petokolonaške propagande o navodnom porastu i širenju mržnje u hrvatskom društvu. Statistički pokazatelji govore da je Hrvatska po broju zločina iz mržnje na dnu ljestvice među europskim državama (kao uostalom i u svemu drugom). Čak je nedavno i VL o tome pisao. Žalosno je kad i hrvatski književnici, koji bi trebali biti duhovna i svaka druga elita, pušu u isti rog s vječnim ugroženikom i neizmjernim patnikom Pupovac dr. Milojkom i sličnim spododama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.