Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko ljeto

Montažstroj zbunio festivalsku publiku

15.01.2015., Zagreb - U Zagrebackom kazalistu mladih odrzana je premijera predstava A gdje je revolucija stoko u produkciji Montazstroja i reziji Boruta Separovica. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSEL
17.07.2015.
u 15:44

Dotakli su se čak i aktualne svastike

Neskrivenu zbunjenost, pa i razočarenje izazvala je "A gdje je revolucija, stoko?", prva dramska predstava izvedena na 61. Splitskom ljetu. Samo kurtoazan pljesak "pristojnih" gledatelja i veliko čuđenje i nerazumijevanje "Onih drugih" izmamio je autorski projekt Boruta Šeparovića u produkciji skupine Montažstroj i ZKM-a koji je nagrađen specijalnom nagradom žirija na prošlogodišnjem BITEF-u, zbog čega je predstava vjerojatno zaslužila da se pojavi i na Splitskom ljetu.

Akteri su kroz glazbu, uglavnom jakog tehnoritma, pokušali ispričati priču o svojim (umjetničkim), društvenim, političkim i inim problemima u proteklih četvrt stoljeća, od raspada Jugoslavije do Hrvatske, ali i ukazati na probleme u gotovo čitavom svijetu, pa dotaknuti se i "najsvježije" svastike. No splitsku publiku svojom predugom izvedbom nisu baš previše takli. Šteta jer ogroman trud uložili su izvođači Buga Klara Blanuša, Andreja Dodig, Nataša Mihoci, Konrad Mulvaj i Ante Perković koji u predstavi pjevaju, plešu, sviraju, gube litre znoja, na pozornici se predaju bez ostatka. U biti, riječ je o performansu punom mladenačkog bunta, žara, snage, entuzijazma, volje, želje... ali kad od umjetnika očekujemo promjene, ispada da su i oni oportunisti, depresivci, čak i nihilisti kao i mnogi iz nekih drugih miljea i branši. 

>> Hoće li Koja ipak tužiti ‘Montažstroj’?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije