Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plesni performans

Moderan izraelski ples na antičkom pulskom Forumu

Sheketak
Foto: nnn
1/3
07.08.2013.
u 23:15

Poznata izraelska plesna skupina Sheketak nastupila u Puli u sklopu kulturne manifestacije „Čarolija Izraela, ljeto u Istri“

 

spoj pokreta i glazbe te je oduševio Puljane i njihove goste. 
Plesnu skupinu Sheketak osnovali su Zahi Patish i Danny Rachom 1997. sa samo 5 muških plesača, koji su na nastupima kreirali predstavu od žive glazbe i pokreta. 
Koreogrf, klavirist, bubnjar, baletan ...
Danny Rachom bavi se glazbom i plesom od malena, no proslavio se kao koreograf, nakon boravka u New  Yorku i pohađanja plesnog centra Broadway, kad je postao jedan od najtraženijih koreografa specijaliziranih za hip hop i ulične plesove. Tijekom vremena razvio je specifičan stil te je radio kao koreograf na brojnim projektima, predstavama, televizijskim emisijama, a s vremenom je osnovao i svoj plesni studio.
Zahi Patish svira klavir i bubnjeve od pete godine, a s četrnaest se javlja njegova ljubav prema brakedanceu, koju je kasnije nadopunio i klasičnim plesovima poput baleta i stepa. 
Od breakedancea do stepai hip hopa
Diplomirao je na umjetničkoj akademiji Interlochen u Americi te je dobivao brojne nagrade u Sheketak je zajednički projekt vrsnih plesača i poznavaoca ritma koji modernim i inovativnim 
koreografijama objedinjuju glazbu, ritam koji sami proizvode te plesne sekvence u različitim stilovima poput brakedancea, stepa, hip hopa i mnogih drugih. 
Danas plesna skupina Sheketak broji dvadeset plesača i nastupa s bogatim repertoarom predstava u preko dvadeset i pet zemalja. Jednako tako, često surađuju s drugim umjetnicima, posebice kazalištima na različitim projektima poput predstave „Kralj Salomon“ koju su izveli u suradnji s kazalištem „Habima“ te osvojili „Best Musical Award“ 2005. godine.

Plesni i zvučni spektakl Sheketak večers je osvojio pulski  Forum s poznatom izvedbom „Ritam u pokretu“ povodom kulturne manifestacije „Čarolija Izraela, ljeto u Istri“ koju organizira Veleposlanstva Države Izrael. Spektakularni nastup bio je spoj pokreta i glazbe te je oduševio Puljane i njihove goste. Plesnu skupinu Sheketak osnovali su Zahi Patish i Danny Rachom 1997. sa samo 5 muških plesača, koji su na nastupima kreirali predstavu od žive glazbe i pokreta. 

Sheketaku je ovo već treći nastup u Hrvatskoj te su članovi plesne skupine oduševljeni gostoprimstvom, ljubaznošću te pozitivnom energijom hrvatske publike. Zahi Patish, ujedno i osnivač Sheketaka bio je oduševljen kako ih je pulsku publika primila, a nagradila su ih i bisevima u vreloj noći na prepunom Forumu.

„Prvi nastup u Hrvatskoj imali smo prošle godine u Zadru, ove godine nastupili smo u Zagrebu, no večerašnji nastup u Puli bio je nešto uistinu posebno. Imati priliku plesati na rimskom Forumu u neposrednoj blizini antičkog hrama koji je izgrađen u čast prvom rimskom caru Augustu, zaista je poseban osjećaj, a ujedno i zanimljiv spoj tradicije i modernog plesa. Naravno publika je osjetila tu energiju i prepustila se ritmu.“

Koreogrf, klavirist, bubnjar, baletan ...

Danny Rachom bavi se glazbom i plesom od malena, no proslavio se kao koreograf, nakon boravka u New  Yorku i pohađanja plesnog centra Broadway, kad je postao jedan od najtraženijih koreografa specijaliziranih za hip hop i ulične plesove. Tijekom vremena razvio je specifičan stil te je radio kao koreograf na brojnim projektima, predstavama, televizijskim emisijama, a s vremenom je osnovao i svoj plesni studio. Zahi Patish svira klavir i bubnjeve od pete godine, a s četrnaest se javlja njegova ljubav prema brakedanceu, koju je kasnije nadopunio i klasičnim plesovima poput baleta i stepa. 

Od breakedancea do stepai hip hopa

Diplomirao je na umjetničkoj akademiji Interlochen u Americi te je dobivao brojne nagrade u Sheketak je zajednički projekt vrsnih plesača i poznavaoca ritma koji modernim i inovativnim koreografijama objedinjuju glazbu, ritam koji sami proizvode te plesne sekvence u različitim stilovima poput brakedancea, stepa, hip hopa i mnogih drugih. Danas plesna skupina Sheketak broji dvadeset plesača i nastupa s bogatim repertoarom predstava u preko dvadeset i pet zemalja. Jednako tako, često surađuju s drugim umjetnicima, posebice kazalištima na različitim projektima poput predstave „Kralj Salomon“ koju su izveli u suradnji s kazalištem „Habima“ te osvojili „Best Musical Award“ 2005. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije