Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA NOĆNA ČITANJA

Mlado dramsko pismo u rukama iskusnih redatelja u ZKM-u

PXL_100116_1160.1
PIXSELL
23.04.2012.
u 19:15

Spoj svježine i renomea 
– Tekstove mladih autora postavljaju afirmirani redatelji, a troje dramatičara iz Slovenije, Srbije i Hrvatske govorit će o iskustvima regije

U Zagrebačkom kazalištu mladih tijekom čitavog tjedna održavaju se “Izgubljene hijerarhije” i “Mala noćna čitanja”, niz predavanja i radionica na kojoj će tekstove domaćih mladih dramatičara, u suradnji s našim mladim glumcima i dramaturzima, postaviti već renomirani redatelji.

Institucija protiv pisca

Predavanja traju od ponedjeljka do srijede, počevši diskusijom znakovita naslova “Kazališna institucija vs. dramski pisac”, preko predavanja “Drama upitnik” Ivane Sajko do diskusije “Pisanje preko granica” u kojoj će sudjelovati Minja Bogavac, Ivor Martinić i Simona Semenič, objedinivši iskustva iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Sva predavanja održavat će se u Galeriji Nova (Showroom), a u četvrtak program se seli u ZKM, gdje će na sceni Polanec program “Malih noćnih čitanja” otvoriti “Dedal i Ikar” Kristine Gavran, drama u pet slika koja kroz različita vremenska razdoblja govori o odnosu oca i sina, u režiji Darija Harjačeka.

Petak je rezerviran za žestoke i cinične “Pritiske moje generacije” Dine Pešuta u režiji Ivice Buljana, koji govore o “o onim klincima koje svi jebu u zdrav mozak, od Jehovina svjedoka do vlastite matere, ne zato jer su to zaslužili, već zato jer mogu”. Dan kasnije u Polancu ćemo gledati “Tragičnu smrt ekonomskog analitičara” Vedrane Klepice, koja je već pokazala da zna dočarati atmosferu socijalnog trenutka, u režiji Franke Perković.

Zatočena u Kompaniji

U nedjelju je na rasporedu crnohumorna drama “Kad narastem bit ću Almodovar” Jelene Tondini, o unukama koje su šokirane propovijedi na misi za pokojnog djeda, u režiji Marka Kovača.

Program se zatvara 30. travnja “Pomračenjem” Une Vizek u kojem mlada tajnica Nadica pokušava naći portu kompanije u kojoj se zaposlila, a prema čijem je izlazu više nitko ne zna uputiti. Tekst će režirati Miran Kurpahić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije