Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kradljivci bicikla

Milomir Kovačević Strašni izlaže u Galeriji AŽ

Foto: Milomir Kovačević
1/3
02.05.2019.
u 14:33

U Galeriji AŽ - Atelieri Žitnjak, sutra će se u 19 sati održati otvaranje izložbe fotografija "Kradljvci bicikla" slavnog sarajevsko-pariškog fotografa Milomira Kovačevića Strašnog

1/3

Serija fotografija "Kradljivci bicikla" svojevrsni je hommage slavnom istoimenom filmu režisera Vittorija De Sice i scenarista Cesarea Zavattinija. Prizore ukradenih i osakaćenih bicikala, Strašni je fotografirao na ulicama Pariza, grada u koji se preselio nakon odlaska iz Sarajeva. Ova je izložba dnevnik pariških ulica i umjetnikovog života u jednoj od najvećih i najpoznatijih europskih metropola. 

Strašni tvrdi i kako već godinama ne posjeduje bicikl, ali da je došavši u Pariz i "šetajući velikim bulevarima, primijetio sam mnogo ostataka ukradenih bicikala, što je bila jedna od prvih stvari koje su me vratile u prijašnji život, moje Sarajevo, prijatelje, foto-klub, šetnje gradom, fotografiranje ljudi na ulicama… Naravno, odmah sam ih počeo fotografirati, mnogo uživajući u tome, u tom, za mene novom gradskom, pariškom pejzažu…”

Milomir Kovačević poznat je kao jedan od ponajboljih kroničara života u Sarajevu, otkada je počeo fotografirati krajem 70-ih godina, preko ratnih godina i opsade grada 90-ih, a nakon što se 1995. seli u Pariz, nastavlja svoj umjetnički rad za koji je dobio mnoge nagrade, uključujući i priznanje Predsjednika države Francuske, gdje je proglašen Vitezom s posebnim zaslugama za svoj fotografski rad i angažman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije