Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJA FIKCIJSKA PROZA

Miljenko Jergović sa zbirkom priča "Trojica za Kartal" šesti dobitnik nagrade Fric

Zagreb: Miljenko Jergović dobitnik je nagrade Fric za knjigu 'Trojica za kartal'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
22.01.2023.
u 20:15

Pobjedničku knjigu je objavio Bodoni, a ove godine je za nagradu konkuriralo 59 naslova.

Miljenko Jergović sa zbirkom priča "Trojica za Kartal" postao je šesti dobitnik nagrade Fric za najbolju fikcijsku prozu. Nagrada koja se sastoji od 10.000 eura i skulpture žiroskopa dodijeljena mu je u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. "Trojica za Kartal" Miljenka Jergovića remasteriraju kultni Sarajevski Marlboro i kada bi knjige mogle govoriti kao njihovi pisci vjerojatno bi to izgledalo ovako - ta knjiga to sam ja, kao što sam i ona knjiga bila ja", stoji u obrazloženju žirija.

U finalu nagrade Fric bili su i Namik Kabil, Martina Vidaić, Dalibor Šimpraga, Magdalena Blažević i Đorđe Matić. Pobjedničku knjigu je objavio Bodoni, a ove godine je za nagradu konkuriralo 59 naslova.

Ključne riječi

Komentara 4

MA
Marko1337
21:20 22.01.2023.

Samo degenerici mogu ovakvom degeneriku davati nagrade.

ZV
zvezdomor
21:15 22.01.2023.

teror male manjine nad većinskim narodom je u Banana republici je postao pravilo

DR
drogerasM
00:52 23.01.2023.

Moze li bar jedan clanak od strane ovog "nagradivanog" autora biti otvoren za komentiranje da cuje sto vecina misli o njegovom "novinarskom" radu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije